VBET Ліга. «Оболонь» – «Динамо» – 2:4. Звіт про матч

VBET Ліга. «Оболонь» – «Динамо» – 2:4. Звіт про матч

У рамках 2-го туру чемпіонату України сезону-2023/2024 відбулося столичне дербі – «Оболонь» на клубній арені приймала «Динамо».

Із перших хвилин динамівці взяли м’яч під свій контроль, однак моментів біля воріт «пивоварів» тривалий час не виникало. Більше того, на 10-й хвилині саме господарі відправили перший м’яч у ворота Бущана, однак арбітр після перегляду відеоповтору скасував взяття воріт через офсайд.

«Оболонь» відчула впевненість і сміливіше пішла в атаку. Ще в одному епізоді Приймак, замикаючи навіс із кутового, пробив головою повз ворота. Динамівці відреагували на це голом. Партнери вивели Ваната до воріт, Владислав пробив під поперечину – арбітр спочатку зафіксував офсайд, але після допомоги арбітрів VAR змінив своє рішення та зарахував взяття воріт – 0:1.

Господарі миритися з таким перебігом подій не мали наміру й знову пішли вперед в надії знайти момент, аби відігратися. Черненко небезпечно пробивав, але Бущан в стрибку парирував м’яч, ще в одному епізоді наш голкіпер зреагував на дальній постріл Суханова, а трохи згодом той же Суханов пробив поруч зі стійкою.

А на 29-й хвилині «пивовари» порушили правила проти Буяльського в межах штрафного майданчика, і арбітр призначив пенальті. До м’яч підійшов Ярмоленко та чітко реалізував 11-метровий, забивши свій ювілейний, 100-й, гол у вітчизняній Прем’єр-лізі – 0:2.

До великого рахунок міг доводити Ванат, але з гострого кута не зміг переграти Федорівського. Дубль міг оформлювати Ярмоленко, але в одному моменті після удару Андрія господарів врятував Черненко, який вибив м’яч із лінії воріт, а в іншому за «пивоварів» зіграла стійка домашньої арени.

На 43-й хвилині «Оболонь» використала черговий стандарт. Після виконання штрафного від бровки на лівому фланзі м’яч, нікого не зачепивши, залетів до сітки воріт. Арбітр спочатку відмінив гол, зафіксувавши офсайд у футболіста «пивоварів», який заважав огляду Бущана, але після перегляду відеоповтору все ж гол був зарахований і інтрига в матч повернулася – 1:2.

Утім, на перерву команди пішли за переваги «Динамо» у два голи. Дубінчак прострілив із лівого флангу, захисники «Оболоні» не змогли вибити м’яч, і Буяльський із лінії воротарського майданчика в дотик пробив повз голкіпер – 1:3.

Із поновленням гри «Оболонь» продовжувала вірити в те, що не все ще втрачено, і на 50-й хвилині знову скоротила відставання до мінімуму. Після подачі зі штрафного з правого флангу м’яч пролетів на дальній кут воротарського майданчика, де Карась вискочив з-за спин динамівців та пробив повз Бущана – 2:3.

За кілька хвилин «Динамо» знову мало супермомент. Після невдало виконаного штрафного удару м’яч відскочив до Сидорчука, який з-за меж штрафного майданчика пробив у стійку, а Ярмоленко, опинившись на підбиранні, також пробив у каркас воріт.

На 60-й хвилині «Оболонь» знову забила, але вдруге за матч взяття воріт не було зараховано. Після пасу з глибини Тарануха вискочив до воріт та пробив під Бущаном, але в момент передачі нападник перебував у положенні поза грою, що підтвердив і повтор.

У середині тайму впродовж чотирьох хвилин відверто підвів свою команду Груша. Спочатку півзахисник «пивоварів» отримав попередження за симуляцію, а згодом – за грубий фол проти Бражка, залишивши господарів у меншості. І буквально за кілька хвилин захисники «Оболоні» порушили правила проти Ваната у власному штрафному майданчику, і Ярмоленко чітко реалізував другий за матч пенальті – 2:4.

Навіть граючи в меншості, «Оболонь» не полишала надій знову скоротити відставання до мінімуму. Підступно пробивав зі штрафного Черненко, але Бущан не без проблем парирував, Приймак пробив неточно. Біля протилежних воріт неймовірний сейв після удару Волошина, якого блискучим пасом п’яткою вивів до воріт Буяльський, здійснив голкіпер «Оболоні».

В підсумку, фінальний свисток зафіксував перемогу «Динамо», яке у столичному дербі «перестріляло» «Оболонь» – 4:2. Свій наступний матч динамівці проведуть уже в єврокубку – 10-го серпня на них чекає виїзний поєдинок проти грецького «Аріса».

VBET Ліга. 2-й тур

04.08.2023. Київ, стадіон «Оболонь Арена»

«Оболонь» – «Динамо» – 2:4 (1:3)

«Оболонь»: Федорівський – Вовкун (Карась, 32), Приймак, Лук’янчук, Мороз – Черненко, Слободян (Нагієв, 84), Прокопенко, Мединський (Осман, 84), Тарануха (Груша, 63) – Суханов (Краснопір, 63).

«Динамо»: Бущан – Тимчик, Дячук, Сирота, Дубінчак (Вівчаренко, 82) – Сидорчук (Бражко, 64), Шапаренко (Шепелєв, 64), Буяльський, Кабаєв (Волошин, 46), Ярмоленко – Ванат (Діалло, 82).

Голи: Черненко (44), Карась (50) – Ванат (20), Ярмоленко (32, пен., 77, пен.), Буяльський (45+5).

Попереджені: Мороз (31), Груша (69), Мединський (80) – Кабаєв (22), Сидорчук (58), Шепелєв (78), Дубінчак (80), Вівчаренко (88).

Вилучений: Груша (73, друге попередження).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер