VBET Ліга. «Рух» – «Динамо» – 1:2. Звіт про матч

VBET Ліга. «Рух» – «Динамо» – 1:2. Звіт про матч

У рамках 30-го туру VBET Ліги київське «Динамо» завітало до Львова, де зустрілося з місцевим «Рухом».

Оскільки цей поєдинок не мав для «біло-синіх» турнірного значення, за домовленістю з головним тренером збірної України Сергієм Ребровим, динамівські збірники отримали можливість відпочити перед фінальною частиною Євро-2024 та не були залучені до підготовки та участі у звітному поєдинку, тож на «Арені Львів» наставник «Динамо» Олександр Шовковський виставив експериментальний склад. Натомість «Рух» вів боротьбу за єврокубки, тож настрій команди Віталія Пономарьова був позамежним. При цьому й динамівці аж ніяк не хотіли йти у відпустку, завершивши сезон поразкою.

Обидві команди активно розпочали поєдинок. На стартових хвилинах динамівці пристрілювалися до воріт суперника – зокрема, неточними ударами здалеку відзначилися Андрієвський та Караваєв. Але перший по-справжньому небезпечний момент створили саме господарі. На 22-й хвилині динамівці невдало розіграли удар від воріт, львів’яни перехопили, м’яч отримав Таллес у центрі штрафного майданчика, але замість пасу на абсолютно вільного Карабіна вирішив пробити у боротьбі, і Нещерет парирував цей удар.

Згодом здалеку пробивав Сич після сольного проходу зі своєї половини поля, але повз ворота, удар Плюмена був заблокований захисниками «біло-синіх», Роман також здалеку перевірив пильність Нещерета. Динамівці же, особливо не наполягаючи на володінні ініціативою в матчі, намагалися вибігати у швидкі атаки, перехоплюючи м’яч під час позиційних атак господарів. Зокрема, перед самою перервою активність Буяльського у штрафному майданчику господарів призвела до небезпечного прострілу від лицьової лінії, але захисник «Руха» нейтралізував загрозу.

Другий тайм розпочався з чергового моменту у «Динамо». Діалло сміливо пішов у обіграш у штрафному майданчику, дійшов до лівого кута воротарського, звідки пробив, але Ледвій ногами парирував м’яч на кутовий.

Як виявилося, це була лише репетиція. На 51-й хвилині «біло-сині» все ж відкрили рахунок, і зробив це Діалло. Після подачі кутового Самба, який має лише 168 см зросту, вистрибнув та головою переправив м’яча у ворота – 0:1. Є перший гол 21-річного сенегальця за «Динамо»!

Пропущений гол кардинально змінив ситуацію для львів’ян, які за цього результату втрачали надії на єврокубки. Тому підопічні Віталія Пономарьова з подвійною енергією пішли вперед. Біловар ціною удару м’яча в обличчя заблокував постріл Плюмена з меж штрафного майданчика, Таллес здалеку пробив у рамку, але цей удар виявився легкою здобиччю для Нещерета.

Але все ж наш голкіпер пропустив у цьому поєдинку. Після подачі з кутового м’яч опинився у Ляха, який пробив по воротах, Руслан парирував, але після серії рикошетів Дідик із близької відстані доправив м’яча головою у динамівські ворота – 1:1.

Натхненні успіхом та забитим м’ячем, господарі продовжували активно йти вперед у надії вирвати перемогу. Але нічого особливого створити львів’янам не вдалося, а на 76-й хвилині й узагалі «Рух» пропустив знову. Партнери вивели до воріт Беніто, нігерієць упав у боротьбі із захисником, зіштовхнувшись із воротарем, на підбиранні опинився Дубінчак, який пробив у стійку, але на відскок встигнув Царенко та все ж відправив м’яча у ворота – 1:2.

Знову вийшовши вперед, динамівці віддали ініціативу супернику, який намагався знайти підступи до володінь підопічних Олександра Шовковського. У львів’ян на поле вийшли всі атакуючі гравці, які були в наявності у тренерського штабу, але протиснути оборону «Динамо» ніяк не вдавалося. Кинувши всі сили в атаку, господарі ледь не пропустили гол у компенсований час, але Караваєв, вийшовши віч-на-віч із воротарем після того, як Беніто відібрав м’яча у суперника на чужій половині поля, не зміг переграти того.

Фінальний свисток застав «Рух» в атаці, у підсумку – 2:1 на користь «Динамо», і кияни з гарним настроєм вирушає у відпустку.

VBET Ліга, 30-й тур

25.05.2024. Львів, стадіон «Арена Львів»

«Рух» – «Динамо» – 1:2

«Рух»: Ледвій – Слюбик, Слюсар (Підгурський, 77), Сич, Роман (Лях, 61), Дідик (к) – Пастух, Таллес, Плюман (Федор, 77), Квасниця – Карабін (Руніч, 52).

«Динамо»: Нещерет – Караваєв, Попов (Сирота, 61), Біловар (Михавко, 74), Дубінчак – Шепелєв, Андрієвський (Дячук, 64), Волошин (Малиш, 46), Діалло, Буяльський (к, Царенко, 46) – Беніто.

Голи: Дідик (63) – Діалло (51), Царенко (76).

Попереджені: Роман (60), Квасниця (66) – Діалло (83).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер