Перемога в Луцьку! «Верес» – «Динамо» – 0:3. Звіт про матч

Перемога в Луцьку! «Верес» – «Динамо» – 0:3. Звіт про матч

У рамках 17-го туру VBET Ліги київське «Динамо» грало в Луцьку з рівненським «Вересом».

Проведення поєдинку було під загрозою зриву. Клуб-господар не включив підігрів газону (а вночі у Луцьку була мінусова температура), через що поле підмерзло й було травмонебезпечним для футболістів. Але суддівська бригада на чолі з Катериною Монзуль вирішила матч таки провести.

 

Зі стартом гри динамівці захопили ініціативу. Два моменти було у Гармаша, який вийшов на вістря атаки, – спочатку Денис пробив неточно головою, замикаючи навіс із кутового, а потім ледь не підловив воротаря, який далеко вийшов із воріт.

Але забити зміг не він, а Вербич. Беньямін обігрався з Циганковим та пробив метрів із 22-х, і м'яч залетів точно в кут воріт - 0:1.

 

Господарі також намагалися «огризатися». Зокрема, в одному з епізодів Сергійчук опинився на ударній позиції у штрафному майданчику, але Миколенко встиг підставити корпус та завадити нападнику пробити із забійної позиції. Біля протилежних воріт Вербич вийшов на «побачення» з воротарем, але цього разу не зміг переграти його, а ще в одному епізоді Гармашу не вистачило трошки, щоб поцілити у ворота після пасу Шапаренка.

 

Незабаром після поновлення гри динамівці отримали хорошу можливість подвоїти свою перевагу. Захисник «Вереса» наступив на ногу Гармашу у власному штрафному майданчику, і був призначений пенальті. Циганков реалізував 11-метровий, відправивши м'яча у лівий від воротаря кут, але арбітр угледіла порушення при ударі та попросила перебити – з другої спроби віцекапітан нашої команди вже відправив м'яча над перекладиною.

Утім, мінімальний рахунок протримався недовго. Знову вдалося відзначитися Вербичу (до речі, перші голи словенця в нинішньому сезоні чемпіонату України), який після пасу Шапаренка пробив повз воротаря з кута воротарського – 0:2.

 

А буквально за кілька хвилин рахунок вдалося довести до розгромного. Гармаш обікрав Мірошника на лівому фланзі атаки, вирізав ідеальний пас на Циганкова – і Віктору залишалося лише поцілити у порожні ворота – 0:3.

Після цього гра була фактично зроблена. Але динамівці продовжували атакувати й цілком могли забивати ще. В одному з моментів голкіпер відбив м'яча на кутовий після небезпечного удару Гармаша, а потім Циганков із меж штрафного майданчика пробив по воротах, але м'яч, «лизнувши» поперечину, полетів за межі поля.

 

Господарі завершували поєдинок у меншості. Караваєв, тільки з'явившись на полі, міг виходити віч-на-віч із воротарем, але був збитий Нємчаніновим, і захисник «Вереса» достроково залишив поле. Проте навіть чисельна більшість не допомогла «біло-синім» ще забити.

У підсумку, 3:0 – впевнена перемога «Динамо», яка дозволяє зрівнятися по очках у турнірній таблиці з донецьким «Шахтарем» та в гарному настрої вирушати до Лісабона на матч заключного туру групового етапу Ліги чемпіонів проти португальської «Бенфіки».

 

VBET Ліга. 17-й тур

«Верес» – «Динамо» – 0:3 (0:1).

«Верес»: 47. Когут, 4. Солдат, 33. Мірошник, 8. Гончаренко, 23. Нємчанінов, 29. Кучеров (77. Полюлях, 69), 32. Петько, 11. Дахновський (71. С.Шестаков, 78), 21. Панасенко (88. Гегедош, 69), 17. Г.Пасіч (10. Тимофієнко, 78), 7. Сергійчук (7. М.Шестаков, 69).

«Динамо»: 1. Бущан, 94. Кендзьора (24. Тимчик, 79), 25. Забарний, 34. Сирота, 16. Миколенко, 5. Сидорчук, 10. Шапаренко, 15. Циганков (20. Караваєв, 86), 29. Буяльський (17. Лєднєв, 88), 7. Вербич (14. де Пена, 86), 19. Гармаш (28. Кулач, 80).

Голи: Вербич (21, 61), Циганков (64).

Нереалізований пенальті: Циганков (54).

Попереджені: Панасенко (4), Дахновський (15), Гончаренко (32), Г.Пасіч (50) – Шапаренко (25).

Вилучений: Нємчанінов (87).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер