VBET Ліга. «Ворскла» – «Динамо» – 1:5. Звіт про матч

VBET Ліга. «Ворскла» – «Динамо» – 1:5. Звіт про матч

У неділю, 31 березня, київське «Динамо» поновило виступи в чемпіонаті України після паузи, пов’язаної з матчами збірних. У межах 22-го туру «біло-сині» вирушили до Полтави, де зіграли з місцевою «Ворсклою».

Останні візити до цього міста складалися вдало для «біло-синіх» – у п’яти останніх поєдинках було здобуто перемоги, а безпрограшна серія й узагалі нараховує десять матчів. Із перевагою підопічних Олександра Шовковського пройшов і початок звітного поєдинку. Кияни взяли м’яча під контроль, але господарі оборонялися компактно й не дозволяли «біло-синім» створювати момент за моментом.

Перший по-справжньому небезпечний момент виник на 23-й хвилині, коли Волошин намагався здалеку закрутити в дев’ятку, але Ісенко парирував. Ворскляни відповіли своїм моментом, який виник після подачі з кутового – м’яч перелетів через голову Попова, але Феліпе, опинившись на самоті перед воротами, пробив занадто високо з району 11-метрової позначки.

Нарешті, відкрити рахунок «Динамо» вдалося на 30-й хвилині. Сирота довгою передачею знайшов попереду Ваната, Владислав у оточенні двох захисників прийняв м’яч, обіграв ще й голкіпера, який вийшов скоротити кут обстрілу, та пробив під поперечину – 0:1.

Буквально відразу господарі могли зрівнювати. Крупський на правому фланзі атаки втік від Дубінчака, прострілив у центр штрафного, де Кане пробивав, здавалося, напевно, однак Бущана підстрахував Тимчик, вибивши м’яча з лінії воріт.

На 36-й хвилині матч вимушено був перерваний через повітряну тривогу. Пауза затягнулася майже на дві години, а після поновлення динамівці ще встигли забити перед перервою. Після подачі з кутового м’яч опинився у Бражка, і Володимир із меж штрафного майданчика пробив сильно по воротах – 0:2.

Відразу після нетривалого відпочинку динамівці збільшили свою перевагу. Ванат заробив пенальті, який чітким ударом із 11-метрової позначки реалізував Шапаренко – 0:3.

Після цього гра заспокоїлася, динамівці продовжували тримати її під контролем, але без особливого загострення. Активізувалися команди в середині тайму. Спочатку Ковталюк поцілив у стійку, момент продовжився, і Бущан парирував уже удар Кане.

А потім впродовж хвилини «біло-сині» забили двічі. Волошин пробіг майже через усе поле своїм флангом, прострілив у центр, і Шапаренко перекинув м’яча через голкіпера, оформивши дубль – 0:4. А потім своє прізвище на табло записав Ярмоленко, який вийшов на поле вперше після травми та тривалого відновлення, втіливши в забитий м’яч передачу Бражка – 0:5.

Варто віддати належне господарям, які все ж забили свій гол престижу – це Ковталюк замкнув простріл із лівого флангу. Утім, цей м’яч особливо не вплинув на настрій, і динамівці спокійно довели гру до перемоги.

У підсумку, 5:1 – упевнена перемога «біло-синіх», які піднімаються на третє місце в турнірній таблиці.

VBET Ліга. 22-й тур

31.03.2024. Полтава, стадіон «Ворскла» імені Олексія Бутовського

«Ворскла» – «Динамо» – 1:5

«Ворскла»: Ісенко — Крупський, Феліпе (Ковталюк, 70), Павлюк, Бацула, Корнієнко — Нестеренко (Глущенко, 68), Толі (Челядін, 48), Сіссоко, Кане — Степанюк.

«Динамо»: Бущан — Тимчик (Караваєв, 80), Попов, Сирота, Дубінчак — Бражко (Біловар, 85), Андрієвський — Волошин (Діалло, 80), Шапаренко, Кабаєв (Ярмоленко, 66) — Ванат (Пономаренко, 80).

Голи: Ковталюк (83) – Ванат (30), Бражко (45+2), Шапаренко (47, з пенальті, 77), Ярмоленко (78).

Попереджені: Челядін (66) – Тимчик (39), Сирота (75).

ФОТОГАЛЕРЕЯ МАТЧУ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер