«Вердер» – «Динамо» – 0:0. Звіт

«Вердер» – «Динамо» – 0:0. Звіт

Олексій Михайличенко, який виконував обов’язки головного тренера, виставив наступний стартовий склад: у воротах Бойко, на лівому фланзі захисту Тайво, на правому Чорноморець, пара центральних захисників Бетао – Юссуф. За центр поля відповідали Аруна та Богданов, на флангах півзахисту вийшли Нінкович та Рибалка, а в нападі дует Раффаель – Рубен. Капітанська пов’язка була довірена досвідченому нігерійцю Айїлі Юсуфу, який на контракті в «Динамо» з літа 2003 року.

Потрібно сказати, товариський матч «Вердера» з учасником нинішньої Ліги чемпіонів викликав достатньо великий інтерес.

Середня відвідуваність матчів Бундесліги є найвищою в Європі, але підтримка вболівальниками своїх улюбленців поширюється не лише на офіційні матчі. У будній день, у провінційному містечку Клоппенбург, що в сімдесяти кілометрах від Бремена, гру команди Томаса Шаафа з гостями з Києва прийшли подивитися близько п’яти тисяч глядачів. Причому, далеко не безкоштовно – вартість найкращих квитків досягала до 15 євро. Був серед «зелено-білої» групи підтримки й «біло-синій» острівець. Члени фан-клубу київського «Динамо» в Німеччині проявили традиційну активність, надавши необхідну команді галасливу підтримку.

Гра розпочалася без традиційної розвідки. Вже в першій чверті години суперники обмінялися небезпечними моментами. Орендований у мюнхенської «Баварії» форвард Нільс Петерсен із правого флангу увійшов до штрафного майданчика й, опинившись віч-на-віч із Денисом Бойком, із 12-ти пробив повз воріт. У відповідь за кілька хвилин Мілош Нінкович втратив шанс відкрити рахунок. Потім двічі ударами з дальніх дистанцій пильність Рафаеля Вольфа перевірив Тайє Тайво. Ближче до перерви бременці перехопили ініціативу, змусивши Бойка працювати в поті чола.

На 29-й хвилині двічі в одній атаці м’яч міг влетіти до динамівських воріт. На щастя, в першому випадку м’яч заблокував Айїла Юссуф, а в другому випадку бездоганно зіграв динамівський голкіпер. За шість хвилин Хартерц вийшов віч-на-віч із нашим голкіпером, але переграти його не спромігся. Ще в одному епізоді Бойко парирував удар того ж Хартерца з 18-ти метрів.

У перерві Олексій Михайличенко зробив незначні корективи до складу, випустивши замість Бетао, який нещодавно залікував мікротравму, іншого центрального захисника В’ячеслава Лухтанова.

Малюнок гри у другому таймі практично не змінився. З невеликою перевагою ініціатива була на боці «Вердера», динамівці більше сподівалися на контратаки. Ближче за всіх у нашій команді до взяття воріт був Артем Кравець, який вийшов на останні півгодини гри. На 64-й хвилині удар нападника прийшовся у стійку воріт!

А ось у штрафному майданчику гостей було гаряче. Але цього дня Денис Бойко був непробивним, раз по раз парируючи здавалося б «мертві» м’ячі. Апофеозом зусиль німців став створений на 79-й хвилині момент. У першій фазі атаки м’яч влучив у поперечину динамівських воріт, а за кілька секунд наступний удар пройшов повз цілі.

У підсумку нічия, 0:0. Під оплески вболівальників, футболісти обох команд обмінялися футболками та рукостисканнями. А тренери отримали корисну інформацію, яку можна використати в подальших офіційних матчах.

Товариський матч

13.10.2012. Німеччина, м. Клоппенбург, стадіон «Тайм Партнер Арена». 4,980 глядачів.

«Вердер» – «Динамо» – 0:0

«Вердер»: Вольф, Лукіміа, Шміц, Хант, Кроос, Акпала (Вюрц, 61), Петерсен, Хартертц (Поуйє, 46), Тринкс (Рекер, 68), Баргфреде, Буш.

«Динамо»: Бойко, Бетао (Лухтанов, 46), Тайво, Чорноморець, Юссуф, Нінкович, Аруна, Рибалка (Хльобас, 59), Богданов, Рубен (Кравець, 59), Раффаель.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер