«Вердер» – «Динамо». Останні приготування

«Вердер» – «Динамо». Останні приготування

«Вердер»: у пошуку своєї гри

Старт нинішнього сезону в Бундеслізі складно назвати вдалим для команди Томаса Шаафа. Після семи турів «музиканти», які серйозно змінили склад у літній трансферний період, посідають із сімома очками 12-е місце, вигравши два матчі, один звівши внічию та чотири програвши, маючи при цьому негативний баланс забитих та пропущених м’ячів – 10:13.

Пауза, пов’язана з міжнародними днями збірних, стала для команди, яка лише шукає свою гру, дуже доречною, адже у головного тренера бременців з’явилася можливість перевірити у грі з київським «Динамо» гравців, на яких він міг би розраховувати у складному з точки зору створення нової боєздатної команди сезоні. Відпустивши до своїх національних збірних Себастьяна Предля, Марко Арнаутовича та Златко Юнузовича (Австрія), Теодора Гебре Селассі (Чехія), Александра Ігновські (Сербія), Кевина де Брюйна (Бельгія), Мехмета Екічі (Туреччина) та Сократиса Папастотопулоса (Греція), Шааф у матчі проти «біло-синіх» розраховує на наступних 19 футболістів:

воротарі: Себастьян Меліц, Рафаель Вольф;

захисники: Лукас Шміц, Ассане Лукіміа, Джозеф Акпала, Флориан Хартерц, Симо Рекер, Александр Хан, Юліан фон Хааке;

півзахисники: Аарон Хант, Фелікс Кроос, Флориан Тринкс, Філіп Баргфреде, Флориан Нагель, Марнон Буш;

нападники: Ельжеро Еліа, Нільс Петерсен, Йоханнес Вюрц, Мор Поуйє;

Як ми вже повідомляли, не зіграє з «Динамо» капітан команди Клеменс Фриц, який отримав травму.

Ще вчора під питанням була участь у грі голкіпера Себастьяна Меліца (на фото), який на останньому тренуванні отримав забиття після зіткнення із 17-річним сенегальським форвардом Мором Поуйє. Після вердикту лікарів Меліц знову повернувся до складу, до якого також було включено двох гравців молодіжної збірної Німеччини Вюрца та Хартерца, які ще в середу взяли участь у розгромі своїх одноліток з Італії – 4:1.

На поєдинок із «біло-синіми» бременці вирушають зі своєї тренувальної бази о 14.00 (за київським часом).

«Динамо»: шанс заявити про себе

Динамівці, вчора вранці вилетівши зі столиці України, прибули до Бремена о першій годині дня та, розмістившись у п’ятизірковому готелі з промовистою назвою «Атлантик», увечері о 17.45 провели під керівництвом Олексія Михайличенка (на фото) тренувальне заняття, в якому взяли участь 18 гравців:

воротарі: Денис Бойко, Артем Кичак;

захисники: Бетао, Айїла Юссуф, Тайє Тайво, В’ячеслав Лухтанов, Олександр Чорноморець, Валерій Болденков;

півзахисники: Мілош Нінкович, Андрій Богданов, Лукман Аруна, Сергій Рибалка, Олександр Цибульник;

нападники: Раффаель, Марко Рубен, Артем Кравець, Дмитро Хльобас, Олег Маїк.

На жаль, через отримані в останній момент ушкодження залишилися в Києві Данило Сильва, Леандро Алмейда та Дуду, замість яких до складу було включено Олександра Чорноморця, Валерія Болденкова та Олега Маїка.

Приємною подією для команди стало прибуття до її розташування відомого за виступами за збірну України Віктора Скрипника, який нині працює з молоддю «Вердера».

На його думку, майбутній товариський матч не буде якимось принциповим. У грі візьмуть участь футболісти, які не задіяні в матчах за національні збірні, тільки-но почав тренуватися після травм або, з різних причин, не можуть знайти свою гру. Подібні поєдинки проводяться для того, щоб випробувати всіх цих футболістів у справі, награти тактичні схеми.

«Вердер» ми вже перемагали двічі

«Динамо» та «Вердер» ніколи не зустрічалися в офіційних поєдинках, однак провели два товариських матчі.

Перший припав на міжнародний турнір у закритих приміщеннях у Франції та був проведений 8 січня 1991 в паризькому залі «Берсі». У цікавому поєдинку сильнішими виявилися динамівці – 3:2, завдяки влучним ударам Грицини, Шматоваленка та Юрана.

Друга зустріч відбулася 21 січня 1998 року на «Везерштадіоні» у Бремені та знову принесла успіх «біло-синім» – 2:0. Переможні голи виявилися на рахунку Герасименка та Белькевича.

Сьогодні у Клоппенбурзі на стадіоні «Тайм Партнер Арена» (може вмістити 6,000 глядачів) о 16.30 за київським часом відбудеться третє рандеву між клубами.

Офіційний сайт розпочне он-лайн трансляцію о 16.25.

Після матчу, як завжди на нашому сайті вас чекає репортаж та післяматчеві коментарі.

Олег Задерновський

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер