Вердикт «здоровий» приємно чути

Вердикт «здоровий» приємно чути

Перед початком підготовчого циклу гравці «Динамо» традиційно проходять медобстеження у клініці «Борис». Це одна з провідних медичних установ столиці Україні, давній партнер клубу «Динамо».

Тридцять гравців першої команди лікарі розділили на дві групи. До першої увійшли переважно хлопці з українським паспортом, до другої – іноземці. Обхід дев’яти медичних кабінетів, лікарі яких у цей час приймали лише гравців «Динамо», а також здача аналізів зайняли в кожного з пацієнтів не більше години. Шовковський та Алієв вирішили «відстрілятися» першими, вже о десятій ранку залишивши клініку, а Хачеріді та Ярмоленко перенесли спілкування з лікарями на передобідній час. Подібні процедури кожен із гравців проходив десятки разів у своєму житті, лише для Євгена Макаренка, якого перевели з «Динамо-2» до першої команди, все було вперше.

Докладніше про медичне обстеження, а також стан травмованих динамівців, розповів лікар команди Леонід Миронов. До речі, Леонід Андрійович курирував увесь процес проходження огляду, виступаючи сполучною ланкою між футболістами та лікарями.

- На початку кожного року гравці обов’язково проходять медогляд. У них береться біохімічний аналіз крові, аналіз сечі, робиться УЗД внутрішніх органів та порожнини серця. Деяким, відповідно до показань, проводиться доплерографія судин шиї та головного мозку. Через те, що футболісти часто грають головою, іноді відбуваються функціональні блоки в області шиї та грудного відділу. Також проходять окуліста, ЛОРа, невропатолога, дерматолога, травматолога, терапевта. Згідно з усім цим, а також результатами лабораторних аналізів, робиться загальний висновок. Якщо прикинути, всі гравці, що пройшли у п’ятницю медобстеження, здорові. Всі готові до роботи на зборах.

- Кілька днів тому, окремо від інших, у «Борисі» був Олег Гусєв. Що з ним?

- Напередодні Нового року, перенісши застуду, у нього почалося запалення легенів. Він прийшов на обстеження трохи раніше. Всі результати нормальні, тренуватися Олег розпочне на зборі в Іспанії.

- Як зі здоров’ям у Шевченка?

- Медобстеження Андрій пройде в суботу. Після відпустки у нього невеликий поріз на п’ятці. Зачепив черепашку, купаючись в океані. Із завтрашнього дня він почне тренуватися в загальній групі.

- Давно не грали Михалик та Богуш. Що скажете про них?

- Тут не все гаразд. Богуш вирушить на операцію до Бельгії, у нього проблеми зі зв’язками коліна. А Михалик одужує. Результати УЗД показали, що всі його проблеми позаду. Він їде з командою до Іспанії, але перші дні буде тренуватися індивідуально.

- Горан Попов...

- У нього на суботу призначена консультація у клініці Рима, де йому було проведено операція з видалення частини ушкодженого меніска. Потім він повернеться до Києва та поїде з командою на збір.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер