Ветерани АТО відвідали матч «Динамо» - «Лугано»

Ветерани АТО відвідали матч «Динамо» - «Лугано»

У рамках співпраці ФК «Динамо» і комунальної бюджетної установи «Київський міський центр допомоги учасникам АТО» з однієї з лож «Олімпійського» за поєдинком «Динамо» проти «Лугано», на запрошення Григорія та Ігоря Суркісів, спостерігали ветерани і герої АТО, діючі службовці ЗСУ, які брали і беруть участь у війні на Донбасі. Військові прийшли на матч із дітьми і навіть онуками, у такий спосіб передаючи спортивні традиції з покоління в покоління.

З рук президента офіційного фан-клубу «Динамо» Сергія Михайленко гості отримали пам'ятні подарунки та атрибутику. Натомість спеціально для фан-клубу киян вони підготували великий прапор України з підписами і побажаннями від ветеранів.

Серед гостей були і представники Сухопутних сил України, які в день матчу «Динамо» - «Лугано», 12 грудня, відзначали своє професійне свято.

Олексій Жук (ветеран АТО, 56 окрема мотопіхотна бригада):

«Уболіваю за «Динамо» ще зі школи, оскільки батько прищепив повагу і любов до футболу. Уболівали з братом і за «Динамо», і за київський хокейний клуб «Сокіл», коли він виступав у чемпіонаті СРСР. І далі вже по-сімейному вболіваємо. Відвідувати стадіон не завжди є можливість, оскільки я також діючий спортсмен.

Емоції - це одне з найкращих у футболі, особливо коли приходиш на сектор підтримати улюблену команду. Ти стоїш 90 хвилин матчу і вболіваєш, заряджаєш за «Динамо»!

Така підтримка, яку надає клуб ветеранам та соціуму, дуже важлива. Тому що, коли ми приходимо з армії, є відчуття, що ми нікому не потрібні. Згадують про нас або лише сім'я, або друзі. А підтримка суспільства - це хороший крок. Я повернувся 2016-го і було таке відчуття. Але потім я прийшов до спільноти ветеранів, почав спілкуватися і відчув, що знову став людиною. Я повернувся в спорт, цього року став кандидатом у майстри спорту з карате. «Динамо» проводить такі акції не дарма».

Незважаючи на фініш футбольного року в Україні, соціальні акції та програми «Динамо» не закінчуються і вже йде планування майбутніх подій. Про деталі співпраці з клубом і важливість таких заходів розповів один із представників «Київського міського центру допомоги учасникам АТО» з позивним - Шрек:

«У рамках співпраці з ФК «Динамо» ми запрошуємо на матчі клубу ветеранів та діючих військовослужбовців. Ми постійно збираємо нові групи людей, щоб усім надати можливість побувати на стадіоні. Сьогодні у нас група з 12 осіб. 8 ветеранів та 4 діючих військовослужбовців, які готують нові кадри на полігоні.

Погоджуся з тим, що нематеріальна допомога не менш важлива, ніж усе інше. Справа в тому, що людина, яка приходить із війни, вона морально неврівноважена. У тому плані, що там усе по-іншому, і це багатьох змінює. І психологічна підтримка часом важливіша за матеріальну. Людині необхідно дати посил, що в цьому суспільстві вона має право на існування. Найчастіше ті ж суїциди стаються тому, що людина не може знайти себе. Тому трансформувати людину назад у соціальне життя дуже важливо і корисно.

Усі проблеми, як відомо, у голові. Людину потрібно переключити з думок, на яких вона сконцентрована, на інші. І тут, на матчах, це прекрасно вдається. Уболівальники - вони переживають, дивляться, чогось хочуть. І хочуть не від того світу, який сконцентрувався в голові, а від футболістів. Нас завжди гостинно зустрічають і більшість, у хорошому сенсі, шоковані широким спектром послуг, які надаються тут ветеранам. І ці емоції дуже допомагають переключитися з негативу на позитив.

У нормальної людини все - для дітей і заради дітей. Ми часто стаємо добровольцями, щоб наші діти не воювали. Це я кажу, як доброволець, який воював у добровільному підрозділі. Моя мотивація була в тому, аби виключити можливість, щоб мій син, коли виросте, брав до рук зброю. Я цього не хочу і зроблю все, щоб цього не сталося. Цю війну потрібно закінчувати.

Ми тісно співпрацюємо з фан-клубом «Динамо» і вдячні за можливість проводити такі акції. Звичайно, віримо, що подібні заходи продовжаться, адже це приносить чимало користі. Скільки ветеранів і військових, які хочуть відвідати матчі «Динамо»? Думаю, що ми будемо готові заповнити стадіон!».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер