Ветерани «Динамо»: футбольне привітання з ювілеєм у Чернівцях

Ветерани «Динамо»: футбольне привітання з ювілеєм у Чернівцях

Приїзд зірок «біло-синіх» до столиці Буковини викликав у місті великий ажіотаж. На однойменний стадіон «Буковина» прийшло більше трьох тисяч глядачів, приблизно стільки ж ходить на ігри місцевої команди в першій лізі. А подивитися було на що – досвіду та майстерності динамівців чернівчани протиставили молодіжний запал та високі швидкості. Середній вік буковинських гравців від двадцяти до тридцяти років, виняток становить капітан команди, полковник міліції Іван Зайцев.

Чоловік, душею та серцем відданий футболу, вивів свою команду на гру, багато в чому будучи прикладом для молодих партнерів.

Команда з Чернівців виступає в першості своєї області, а також у різних футбольних турнірах. Наприклад, чемпіонаті Європи серед поліцейських. А загалом за два десятки років місцеве «Динамо» привезло до Чернівців сім вищих нагород із міжнародних турнірів.

Бойовий склад із Києва привіз організатор команди ветеранів «Динамо» Віктор Хлус.

Окрім нього, «біло-синю» футболку цього вечора одягли Святослав Сирота, Володимир Безсонов, Сергій Федоров, Юрій Мороз, Михайло Стельмах, Андрій Оксимець, Іван Яремчук, Сергій Кузнецов, Едуард Цихмейструк, Олег Венглинський, Сергій Нагорняк, Олександр Призетко, Віктор Леоненко та Олег Саленко.

Ветерани «Динамо», враховуючи вік суперників, обрали на гру обережну тактику, відрядивши до захисту п'ятьох гравців. У стартовому складі вийшов найстарший гравець, дворазовий чемпіон СРСР Сергій Кузнецов, якому виповнилося 62 роки. У нападі команда розраховувала на активність висунутих нападників. У першому таймі ним був Саленко, а в другому Нагорняк. Варто сказати, визначена на гру тактика спрацювала, як кажуть, «на всі сто». Звичайно, якщо так можна казати про товариську зустріч, результат в якій далеко не пріоритетний.

На 19-й хвилині Саленка збили у штрафному майданчику й він же реалізував пенальті. З рахунком 1:0 завершився перший тайм.

Незважаючи на спекотну погоду, ніхто з глядачів у перерві матчу трибуни не залишив, і анітрохи про це не пошкодував. У другому таймі Сергій Нагорняк реалізував один зі своїх численних виходів віч-на-віч. Варто відзначити, після перерви господарі поля більше володіли ініціативою, забити ж їм вдалося лише на останній хвилині зустрічі. Олександр Крохмалюк блискучим ударом зі штрафного в самий кут порадував місцевих уболівальників забитим м'ячем. Могли ювіляри й зрівняти рахунок, але в компенсований час Іван Зайцев ударом із пенальті не зміг переграти Сироту. У підсумку 2:1, красива перемога киян.

Традиційно після матчу динамівці потрапили до щільного кола вболівальників та журналістів. Незмінною популярністю користується Володимир Безсонов, який має у футбольних колах беззаперечний авторитет.

Цього дня Володимир Васильович дав п'ять інтерв'ю місцевим газетам та телеканалам, а лік спільному фотографуванню та розданим автографам ішов на сотні. «Ветерани «Динамо» в теплий час року практично щотижня проводять матчі в різних куточках України, – розповів Володимир Безсонов. – У молодості за свій рідний клуб ми вже відіграли, тепер усіма силами популяризуємо його у складі команди ветеранів. Дуже приємно, що «Динамо» люблять та цінують, нас як і раніше впізнають та поважають. Вважаю, для футболіста це найголовніше».

Багато хто з уболівальників, особливо наймолодших, на власні очі не бачили гру «Динамо» навіть у 90-х роках. Але тричі найкращого гравця України, нині телевізійного експерта Віктора Леоненка не впізнати не можна. Виявилося, Чернівці для нього місто вельми символічне. «У першій лізі чемпіонату СРСР я у складі тюменського «Геолога» приїжджав грати проти «Буковини». Той матч завершився 0:0, а присутньому на ньому селекціонеру «Динамо» Анатолію Сучкову сподобалася гра у моємувиконанні. Через певний час, транзитом через московське «Динамо», я опинився саме в Києві», – розповів про цей маловідомий факт Віктор Євгенович.

Команда ветеранів «Динамо» залишає Чернівці, але залишається на Буковині. Попереду на динамівців чекають два матчі в Новодністровську.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер