Ветерани показують приклад

Ветерани показують приклад

Завершила футбольний рік команда ветеранів «Динамо». Славетні в минулому професійні гравці, які здобули десятки різноманітних трофеїв, радували глядачів своєю грою на полях трьох країн – України, Росії та Молдови. Загалом команда ветеранів «Динамо» провела 25 матчів, в яких лише в одному поступилася. Більш докладно про виступ колективу розповів Директор департаменту футболу ФК «Динамо» Євген Котельников.

- Рік пройшов для нас напружено. Головне завдання, яке поставлене клубом перед командою ветеранів, – популяризувати «Динамо» в тих містах та країнах, куди запрошують виступати. Ми їдемо грати у футбол проти місцевих колективів, при цьому намагаючись високо тримати марку «Динамо». У 2011 році до клубу надійшло дуже багато запрошень, у міру можливостей всі їх ми намагалися задовольнити.

До команди ветеранів входять гравці, яким виповнилося 35 років. Із плеяди 70-х продовжують виступати Трошкін, Блохін, Буряк. Вісімдесятників представляють Михайличенко, Безсонов, Лозинський. Багато молоді з 90-х. Це Косовський, Дмитрулін, Беженар, Федоров. Така суміш поколінь приваблює глядачів на трибуни.

- За яким принципом відбираються до команди гравці на той чи інший матч?

- Необхідно розуміти, що в нас немає чіткого графіка виступів. Бувають періоди, коли граємо мало не щотижня, а от у зимову пору року настає пауза. Зрозуміло, коли надходить запрошення, організатори хочуть бачити у своєму місті Михайличенка, Буряка, Лозинського, Косовського та інших популярних гравців, на футболі яких зростали цілі покоління. Дуже багато чого тут залежить від робочого графіка хлопців, їхньої зайнятості. Але коли випадає вільна хвилина, вони із задоволенням відгукуються на прохання і знову виходять на поле в динамівській футболці. Найчастіше на ігри ми їздимо складом до двадцяти осіб. Близько п'ятнадцяти гравців, тренер Андрій Андрійович Біба, керівник делегації. Часто після матчу господарі просять залишитися, поспілкуватися годинку-другу. Якщо це входить до наших планів, погоджуємося. Хочу ще раз наголосити, що ми їдемо не лише у футбол грати. Головним нашим завданням є популяризація бренду «Динамо», продовження зв'язку між поколіннями вболівальників минулих років та нинішніми.

- Загалом одна поразка у 25 матчах! Такому результату позаздрили би гравці нинішнього складу...

- Команда ветеранів має високо тримати взяту висоту. Ще кілька років тому хлопці домовилися, що будуть грати лише на перемогу. Навіть якщо організатори матчу просять зіграти внічию чи «багато не забивати», ми до цього ставимося по-своєму. Тобто виходимо на поле і граємо у свій футбол.

- Хто найчастіше виступає організатором матчу?

- Ситуації бувають різні. Наприклад, день міста, ювілей якоїсь події, професійне свято. Нам приємно, що команда «Динамо» бажаний гість на таких заходах. Адже крім безпосередньо футболу динамівці дарують людям радість спілкування, можливість доторкнутися до історії клубу. Чи жарт, часом на матчі ветеранів «Динамо» приходить до десяти тисяч глядачів.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер