Вид на море роботі не заважає

Вид на море роботі не заважає

Вдруге у своїй історії "Динамо" проводить підготовчий збір у найпівденнішій точці Ізраїлю, Ейлаті. Три роки тому, коли Юрій Сьомін вперше очолив киян, команда вперше прибула до оазису на березі Червоного моря. Тепер, мабуть, не змінюючи традиції, вибір також було зроблено на користь невеликого курортного містечка. Все, що потрібно для проведення тренувального збору, тут є. А саме – комфортабельні номери для проживання, якісна їжа, умови для відпочинку, відновлювальні процедури і, звичайно ж, чудове футбольне поле. Саме на ньому динамівцям доведеться виконати величезний об’єм підготовчої роботи, плоди якої, варто сподіватися, будуть видні в офіційних матчах. Зрозуміло, до наведеного вище списку варто додати наявність спаринг-партнерів.

Першим із них, до речі, буде місцева команда "Бней Ейлат", яка виступає в південній зоні Ліги Алеф чемпіонату Ізраїлю (аналог однієї з груп української другої ліги). Поєдинок відбудеться 21-го січня (а не 23-го, як планувалося раніше).

Тренувальне поле знаходиться в десяти хвилинах їзди від готелю, на виїзді з міста. Завдяки вдалому розміщенню, на піднесеності, з нього відкривається чудовий вид на місто, узбережжя Червоного моря та... Йорданію, кордон якої з Ізраїлем проходить в якихось десяти-п’ятнадцати кілометрах. У першому тренуванні в Ізраїлі брали участь 28 футболістів. Був відсутній Маграо, якому у зв'язку з температурою прописано постільний режим. За словами Юрія Сьоміна, за два-три дні бразилець приєднається до роботи в групі.

З перших днів підготовчої роботи в Юрія Сьоміна разом із стомливими забігами та важкими фізичними вправами проводиться немало двохсторонніх ігор. Причому їхній формат постійно змінюється. В неділю, наприклад, інтерес у футболістів викликала гра на тридцятиметровому полі з великими воротами. Дванадцять польових футболістів, яким дозволено робити не більше двох дотиків до м’яча, розбилися на три команди. Дві з них грали одна проти одної, а гравці третьої перебуваючи в кутах поля допомагали команді, яка володіє м’ячем. Нескладно припустити, які пристрасті вирували на цій маленькій ділянці поля! Швидко пристосувалися до умов гри технічні бразильці, не збирався нікому поступатися великодосвідчений квартет Шевченко, Мілевський, Михалик, Нінкович. Постійно в роботі перебували голкіпери, і півхвилини не проходило без ударів по воротах однієї з команд. Подібні заняття на тренуваннях дають тренерському штабу багато поживи для роздумів, дозволяють приймати потрібні рішення, як ігрові, так і кадрові.

"У нас відмінні умови для підготовки були створені й у Києві, і тут, в Ізраїлі. Єдине, сьогодні гравці після місячної перерви вперше розпочали тренуватися на натуральному покритті. Можливо, день-два буде певний дискомфорт, працюють інші групи м’язів. Але незабаром усе увійде до норми. Сьогодні першу частину заняття робота була спрямована на розвиток функціональної готовності: біг, аеробіка. А далі був комплекс ігрових вправ, який переслідував різні цілі", – прокоментував перший тренувальний день в Ізраїлі наставник команди Юрій Сьомін.

Завершилося тренування відпрацюванням ударів по воротах, завершенням передач із флангів. На цьому гравці подякували один одному і переодягнувшись повернулися на автобусі до готелю відпочивати і проходити відновлювальні процедури. В цей час тренерський штаб та адміністративний персонал команди зіграли товариський матч на міні-полі. Ведена Сьоміним команда, до якої увійшли Лужний, Ребров, Зуєв та Ігнатьєв, в основний час перемогла команду Пінколіні (лікар Шморгун, масажист Мироненко, журналіст Шаповал та Козлов із "науки") з рахунком 8:2. Перш ніж розійтися, було вирішено зіграти "на кубок", до забитого м’яча. Ось тут не обійшлося без сенсації! Її автором став Андрій Шморгун, удар якого з дальньої відстані похвалили навіть імениті суперники.

В понеділок у "Динамо" насичений день. У розкладі ранкове та вечірнє тренування, теоретичне заняття.

Останні новини з підготовчого табору команди в Ізраїлі читайте та дивіться на клубному сайті.

 

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Ізраїлю

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер