Віда та Піварич кваліфікувалися на чемпіонат світу!

Віда та Піварич кваліфікувалися на чемпіонат світу!

«Картаті», які, нагадаємо, були суперниками збірної України у відбірній групі («жовто-сині» двічі поступилися – 0:1 у Загребі та 0:2 у Києві), почувалися цілком комфортно після домашнього матчу, в якому розгромили суперника – 4:1. Таким чином, завданням для підопічних Златко Даліча було не програти у Піреї більше, ніж у два м’ячі, яке вони навіть перевиконали, залишивши свої ворота «на замку» до фінального свистка.

Як і в Загребі, у стартовому складі хорватів вийшов динамівець Домагой Віда, який проводив свій 55-й матч за національну команду, і став одним із небагатьох футболістів, хто взяв участь у всіх 12-ти поєдинках «картатих» у відбірній кампанії до Мундіалю. Протягом гри Домагой не лише надійно виконував свої безпосередні обов’язки, а й звично підключався до розіграшу стандартних положень, створюючи небезпеку у штрафному майданчику господарів.

Враховуючи рахунок першого матчу, грекам за будь-яку ціну потрібно було забивати швидкий м’яч, аби розраховувати на досягнення позитивного для себе результату. Натомість, не створивши щось небезпечне біля воріт «картатих», господарі цілком могли й пропустити в першому таймі – як, приміром, після прицільного удару Перішича з-за меж карного майданчика, коли їхні ворота врятувала стійка. Після перерви господарі, яких підганяли трибуни «Георгіоса Караїскакиса», продовжували бігти вперед, але здобути бодай мінімальну домашню перемогу так і не спромоглися – фінальний свисток зафіксував нульову нічию.

Відзначимо, що інший представник «Динамо», захисник Йосип Піварич, провів поєдинок на лаві для запасних, але також зробив чималий внесок в успішний виступ хорватів у відбірній кампанії до чемпіонату світу, провівши дев’ять матчів групового етапу.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер