Відзначимо 90-річчя «Динамо» разом!

Відзначимо 90-річчя «Динамо» разом!

13 травня 2017 року найтитулованішому клубу нашої країни та колишнього СРСР – київському «Динамо» – виповнюється 90 років. За свою майже сторічну історію «біло-сині» двічі вигравали Кубок володарів Кубків, перемагали в Суперкубку УЄФА, 13 разів здобували звання чемпіонів Радянського Союзу, та 15-ть – України. За 90 років «Динамо» провело сотні матчів різного рівня, кожен із яких – по-своєму неповторний та значимий. Але навіть у такому величезному переліку поєдинків є зустрічі, які стоять окремо. Матчі, які назавжди залишилися в серцях уболівальників, увійшовши до історії світового футболу. Саме їх ми й будемо згадувати протягом року. А розпочинаємо наш проект із поєдинку, який став одним із найсерйозніших успіхів в історії українського та тоді ще радянського футболу.

1986 рік – один із найуспішніших в історії київського «Динамо». «Біло-сині» виграли чемпіонат СРСР, Кубок володарів Кубків, майже повним складом у збірній Союзу запам’яталися феєричним виступом на Мундіалі в Мексиці, Ігор Бєланов був визнаний найкращим гравцем Європи, отримавши «Золотий м’яч», а Олександр Заваров – найкращим гравцем країни. Як підсумок – авторитетний футбольний журнал World Soccer поставив «Динамо» на друге місце у списку найкращих команд року, слідом за чемпіоном світу – збірною Аргентини. Шлях до чергового міжнародного визнання кияни розпочали у травні 1986-го, коли у фіналі Кубка володарів Кубків у Ліоні впевнено переграли мадридський «Атлетико».

Три голи, один із яких – «віялом», назавжди став візитівкою «Динамо», «гонитва» за півнем, травма Балтачі, неймовірні сейви Чанова, відшліфовані командні взаємодії – й усе це на тлі Чорнобильської катастрофи. Тоді кияни змусили всю країну хоча б на кілька днів забути про жахливу трагедію, святкуючи перемогу «біло-синіх».

У неділю, 25 грудня, в ресторані «Олімпійський» разом із легендарними гравцями «Динамо»-1986 Володимиром Безсоновим  та Вадимом Євтушенком, віце-президентом клубу Олексієм Семененком, відомим коментатором Валентином Щербачовим ми ще раз переглянемо той матч, згадавши всі події як на футбольному полі, так і за його межами. Модератором зустрічі виступить ведучий програми «Профутбол», відомий український журналіст Ігор Циганик. У багаточасовій програмі – перегляд матчу «Динамо» – «Атлетико» під «живий» коментар, розіграш призів від «Динамо», конкурси, приємні несподіванки та незабутні емоції. Запевняємо, напередодні Нового року ви отримаєте величезний заряд позитиву, а, якщо пощастить, і подарунки.

Тож чекаємо на вас 25 грудня о 15:00 у ресторані «Олімпійський», на території НСК «Олімпійський» (вул. Велика Васильківська, 55). Замовлення столиків он-лайн або за телефоном 050 342 92 23, 067 445 00 82. Вартість – 200 гривень при замовленні он-лайн, 250 гривень – у день проведення заходу на місці.

Приєднуйтеся до нашого проекту в соцмережах!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер