Вік-енд наших суперників по ЛЧ: осічка «Ювентуса», день народження «Барси», лідерство «Ференцвароша»

Вік-енд наших суперників по ЛЧ: осічка «Ювентуса», день народження «Барси», лідерство «Ференцвароша»

Найближчий суперник «Динамо», туринський «Ювентус», свій матч провів у суботу, розпочавши його відразу після гри «біло-синіх» з «Ворсклою». «Стара синьйора» зіграла на виїзді з «Беневенто».

У цій грі Андреа Пірло вирішив надати відпочинок зірковому лідеру команди Кріштіану Роналду, у якого видався насичений місяць. У листопаді 35-річний володар п’яти Золотих м’ячів провів 3 матчі у Серії А, 2 у Лізі чемпіонів і 2 за збірну Португалії. Натомість повернувся до обойми Леонардо Бонуччі, який провів гру на лавці запасних. Можливо, про своє рішення зіграти без Роналду Пірло пожалкував уже після гри зважаючи на кінцевий результат.

Хоча спочатку все складалося чудово для «Ювентуса». На 21-й хвилині інший голеадор туринців Альваро Мората ударом з меж штрафного майданчика відкрив рахунок у матчі. Однак закріплювати свою перевагу «б’янко-нері» не поспішали, і на третій компенсованій до першого тайму хвилині Гаетано Летиція відновив статус-кво. При цьому це був далеко не перший небезпечний момент біля воріт «Юве».

По-перерві гравці «Беневенто» повністю зосередилися на обороні власних воріт, і команді Пірло протягом тайму доводилося розхитувати цей захист. Наприкінці гри господарі поля вже відверто тягнули час, через що не витримали нерви у Морати, який висловив своє незадоволення до арбітра й отримав червону карту вже після фінального свистка.

Нічия 1:1 відкотила «Ювентус» на п’яте місце, хоча щільність у лідируючій групі дуже висока. Трохи відірвався від інших лише «Мілан», який випереджає «Стару Синьйору» на шість очок.

Вже у неділю вранці, наступного дня після гри з «Беневенто», «Ювентус» вже провів тренування на клубній базі. Звісно, воно було полегшеним для тих гравців, які брали участь у суботній грі. Всі ж інші отримали повноцінне навантаження. У клубі налаштовані поборотися з «Барселоною» за перше місце в групі Ліги чемпіонів.

Беневенто – Ювентус – 1:1

Склад «Ювентуса»: Щенсни – Куадрадо, Даніло, де Лігт, Фработта – К’єза (Бернардескі, 69), Артур (Бентанкур, 62), Рабьо, Ремзі (Кулусевські, 62) – Дібала, Мората.

Голи: Летиція (45+3) – Мората (21)

***

Не має проблем у національній першості «Ференцварош», з яким «Динамо» боротиметься за третє місце в групі та відповідно путівку до плей-оф Ліги Європи. У черговому турі чемпіонату Угорщини команда Сергія Реброва здолала МТК з рахунком 2:0. Господарі поля забили по одному м’ячу в кожному з таймів. У першому відзначився Нгуєн, а по-перерві – Батурина.

Повний матч провів екс-динамівець Ігор Харатін. До заявки на гру потрапив ще один українець у складі «Фраді», Олександр Зубков, проте на поле він так і не вийшов.

Зігравши 10 матчів, «Ференцварош» випереджає свого найближчого переслідувача, «Фехервар», на 4 очки, маючи гру у запасі.

Ференцварош – МТК – 2:0

Склад «Ференцвароша»: Дібус, Хайстер, Ботка, Блажич (Ковачевич, 86), Фрімпонг, Харатін, Лайдуні, Ісаел (Варга, 81), Нгуєн (Роберт Мак, 74), Болі (Батурина, 74), Узуні (Скварка, 74)

Голи: Нгуен (40), Батурина (75)

***

«Барселона» після перемоги у Києві повторила цей самий рахунок і на «Камп Ноу» у грі з «Осасуною». Гра відбулася у неділю, у день народження клубу – саме сьогодні «Барселоні» виповнюється 121 рік. 

Прогнозовано до складу повернулися Лео Мессі та Френкі де Йонг, яким Рональд Куман надав відпочинок посеред тижня та не привіз до України. Крім того, відновився після травми та взяв участь у грі, хоч і не з перших хвилин, Бускетс.

«Барса» влаштувала гостям гольову феєрію, забиваючи голи на будь-який смак. Відкрив рахунок автор дубля у матчі з «Динамо» на «Олімпійському» Мартін Брейтвейт, зігравши на добиванні та перегравши голкіпера з другої спроби. Перед тим як забити м’яч, каталонці тричі розстрілювали ворота гостей з близької відстані.

В кінці тайму красивим м’ячем відзначився Антуан Грізманн. Йому вдався гарматний постріл ударом у дотик з-за меж штрафного, після якого голкіпер навіть не поворухнувся.

Після перерви рахунок розгромним зробив Філіппе Коутіньо, після чого Куман вдався до замін, аби дати пограти іншим виконавцям. Одним із них був Усман Дембеле, який одразу відзначився голом, проте його відмінили після розгляду VAR, оскільки в офсайді раніше опинився автор гольової передачі Трінкао.

І все ж останнє слово у грі було за Мессі, який, забивши четвертий гол, зняв футболку, під якою була ще одна – футболка Дієго Марадони. Таким чином один легендарний футболіст віддав данину пам’яті іншому, який на цьому тижні пішов з життя. Загалом, матчам у всьому світі у цей вікенд передували церемонії, присвячені пам’яті Дієго Армандо.

Барселона – Осасуна – 4:0

Склад «Барселони»: тер Штеген – Дест (Фірпо, 61), Мінгеса, Ленгле (Аленья, 67), Альба – Педрі (Бускетс, 46), де Йонг, Коутіньо (Дембеле, 61) – Мессі, Брейтвейт (Трінкао, 61), Грізманн.

Голи: Брейтвейт (29), Грізманн (42), Коутіньо (57), Мессі (73)

*фото ФК Ювентус, ФК Барселона, ФК Ференцварош

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер