Віктор Циганков: бомбардир, пенальтист, лідер

Віктор Циганков: бомбардир, пенальтист, лідер

Вінгер київського "Динамо" Віктор Циганков продовжує лідирувати в змаганні бомбардирів УПЛ нинішнього сезону.

У поєдинку проти "Руху" динамівець реалізував пенальті та провів свій 7-й м'яч у чемпіонаті. На один гол відстає форвард "Шахтаря" Траоре, а далі йде група гравців із 5-ма м'ячами, у тому числі й Віталій Буяльський.

За середньою результативністю нинішній сезон - найкращий у кар'єрі Циганкова. Він забиває 0,77 м'яча у середньому за матч, при найвищому показнику за кар'єру в 0,58 м'яча за гру (чемпіонат України 2018/2019).

За середньою результативністю в національних чемпіонатах Циганков обійшов легендарного динамівця Андрія Шевченка. Наш видатний бомбардир забив у ворота суперників "Динамо" в чемпіонатах України 83 м'ячі в 172-х поєдинках, що становить 0,48 гола у середньому за матч.

Нинішній показник Віктора Циганкова склав рівно 0,5 м'яча в середньому за гру - 67 у 134-х зустрічах.

***

Відзначимо також, що Циганков замахнувся на досягнення ще одного легендарного динамівця - Сергія Реброва.

Після голу "Руху" Віктор довів кількість точних ударів з одинадцятиметрової позначки в УПЛ до 21-го (22 спроби). Рекорд (поки що) належить Реброву, у якого 24 реалізованих пенальті (з 28-ми спроб), але очевидно, що у Циганкова є всі шанси встановити нове досягнення в історії "Динамо".

Залишається додати, що для Циганкова цей гол став 11-м поспіль точно пробитим пенальті, а гольова серія в нинішньому чемпіонаті досягла 5-ти матчів поспіль.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер