Віктор АНІСІМОВ: «Стадіон - це місце для людей, які прийшли на нього за позитивними емоціями»

Віктор АНІСІМОВ: «Стадіон - це місце для людей, які прийшли на нього за позитивними емоціями»

На вихідних київське «Динамо» на своєму полі прийматиме «Сталь» із Кам'янського. Про підготовку різних служб стадіону до матчу, а також про те, як почуватися комфортно під час походу на футбол у холодну погоду, розповів директор з питань зовнішніх зв'язків НСК «Олімпійський» Віктор Анісімов, який показав, як забезпечується безпека на головній арені країни з control room.

- На матчі зі «Сталлю» очікується до 10 тисяч чоловік. До факторів, що впливають на відвідуваність, відноситься і погода, особливо у холодний період. На вихідних синоптики обіцяють підвищення температури повітря до + 6-7 градусів, і якщо не буде дощу, глядачів прийде більше. Також грає роль зацікавленість уболівальниківу конкретному супернику. У «Динамо» є стабільна кількість шанувальників, які ходять на всі ігри. А ось у «Сталі», як нової команди турніру, не так багато фанів серед киян, які готові прийти на цей матч. Тим більше, це відносно нова команда, яка лише нещодавно зайшла у чемпіонат України, і у неї ще немає чітко сформованого кістяка вболівальників на київських іграх.

- Після паузи в чемпіонаті, враховуючи, що футболу в Києві не було три тижні, народ може скучити за матчами?

- Глядачів приваблює, перш за все, сам футбол. Якщо він хороший, то в будь-якому випадку люди на нього підуть. Не думаю, що завжди саме рівень турніру, грає головну роль – головне завжди рівень, видовищність, результативність гри. Не менш важливо, що матч зі «Сталлю» відбудеться в суботу - попереду ще один вихідний, тобто, люди встигнуть і відпочити, їх не буде лякати, що наступного дня потрібно йти на роботу. Це може стати додатковим стимулом, як і інтрига в нинішньому чемпіонаті, де вирішується доля путівки в Лігу чемпіонів. А попереду у нас ще чудова домашня гра найпрестижнішого клубного турніру проти турецького «Бешикташа». Упевнений, вона буде дуже цікавою і приверне багато глядачів.

- Не дивлячись на те, що на найближчий матч очікується не так багато глядачів, усі служби стадіону працюватимуть в повноцінному режимі?

- Звичайно. Ми забезпечимо всім необхідним будь-яку кількість гостей стадіону. Звісно, перед кожним конкретним матчем ми проводимо брифінг з приводу максимально можливої ​​кількості глядачів на стадіоні, і виходячи з цього, відразу ж прикидаємо, яка кількість фаст-фудів знадобиться, скільки медиків, працівників клінінгу, щоб підтримувати чистоту на території, і стюардів, що забезпечують безпеку.

- Які технології дозволяють забезпечити безпеку на стадіоні?

- По всій території встановлені камери. Що стосується проявів агресії або не толерантної поведінки всередині арени, хочу нагадати, що у нас ведеться відеоспостереження, причому, зйомка ведеться постійно. Наші системи дозволяють ідентифікувати особи порушників, після чого всі матеріали, фотографії порушників передаються правоохоронним органам. Є можливість багаторазового наближення зображення з секторів, якщо є підозра про можливі безлади. Тобто всього за кілька секунд, оперативно, ми можемо взяти в центр уваги певне місце і ідентифікувати кожну особистість. Також система відеоспостереження дозволяє допомогти знайти дітей, які приййшли з батьками на матч, але загубилися чи заблукали - такі прецеденти вже траплялися. Ще прошу наших гостей утриматися від проносу на територію будь-яких заборонених предметів. Стадіон - це місце для відпочинку людей, які прийшли за позитивними емоціями.

- Якщо влітку основний попит був на пиво, то взимку, напевно, потрібно запасатися чаєм?

- Безумовно, ми всіх забезпечимо напоями, в тому числі і гарячими - кавою і чаєм. Також можна буде зігрітися гарячим бульйоном, тож навіть в холодну пору глядачі зможуть відчувати себе комфортно. Також хочу закликати усіх потурбуватися про себе, враховуючи холодну пору року, можна взяти з собою на стадіон плед, на якому комфортно сидіти, і тепліше одягатися. Звертаю увагу, що в чаші стадіону завжди на 2-3 градуси прохолодніше, ніж за її межами.

* фото В.Раснер

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер