Віктор Чанов: «Героями матчу можуть стати воротарі»

Віктор Чанов: «Героями матчу можуть стати воротарі»
Віктор і В’ячеслав Чанови

Напередодні принципових матчів півфіналу Кубка УЄФА між «Динамо» і «Шахтарем», результат яких тримає в напрузі всю футбольну Україну, цікава думка фахівця. Як експерт виступив голкіпер «Динамо» 80-х років, а в нещодавньому минулому тренер воротарів нашого клубу Віктор Чанов. До речі, на початку 80-х Чанов встиг пограти і за донецький «Шахтар».

- Всі з величезним нетерпінням очікують на протистояння «Динамо» з «Шахтарем». На ваш погляд, матчі виправдають надії вболівальників?

- Гадаю, так, оскільки останнім часом поєдинки між командами завжди дуже принципові. Щось передбачити важко. Все буде залежати від того, яка з команд в найкращій формі підійде до конкретної зустрічі. Впевнений в одному: обидва матчі вийдуть надзвичайно цікавими. Невідомо, коли ще в української команди буде шанс зіграти у фіналі Кубка УЄФА. Це дуже престижно, тому боротьба буде проходити не на життя, а на смерть.

- Перед останньою грою чемпіонату динамівці отримали кілька днів відпочинку, якого не було в «Шахтаря». На ваш погляд, це вплине на гру?

- В командах працюють професіонали, які знають, як краще підготуватися до надважливої зустрічі. Не думаю, що це питання настільки принципове. Бій буде хороший.

- Останні поєдинки в чемпіонаті обидві команди грали практично основними складами. Значить, ніхто сили не беріг?

- Ймовірно, тренери просто не хочуть, щоб футболісти основного складу втрачали непогану ігрову форму, яку вони набрали на даний момент. У цьому випадку відпочинок міг позначитися негативно. Незважаючи на певні кадрові проблеми в «Динамо», тренер знайде гідний вихід з ситуації. Це вміння він неодноразово демонстрував.

- Ваш брат В'ячеслав Чанов разом із ЦСКА приїжджав до Донецька в березні. Ділився враженнями про гру «Шахтаря»?

- Він аналізував ігри «гірників», добре знає команду. В’ячеслав залишився задоволений рівнем «Шахтаря». А ЦСКА на той момент просто ще не був готовий. Нікого з футболістів він особливо не виокремлював, відзначив, що суперник «Динамо» сильний колективною грою.

- Який рахунок буде прийнятним для «Динамо» в першій грі?

- Я ніколи не даю прогнози. Як говориться, м'яч круглий, поле рівне, все може бути. До гри навряд чи команди зможуть щось приховати один від одного. А на полі ми не побачимо ніяких сюрпризів, або нових тактичних варіантів. Виграє той, хто краще буде готовий фізично і морально.

- Психологічно командам буде важко часто зустрічатися одна з одною?

- Звичайно, але нікуди правди діти. З іншого боку, я не думаю, що вболівальникам набриднуть ці матчі, оскільки між іграми в Кубку УЄФА, чемпіонаті та Кубку України є велика різниця. Кожен матч буде нести в собі щось нове.

- Хто з футболістів може стати героєм матчу?

- Воротарі.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер