Віктор Гончаренко: «В «Динамо» подобаються Ярмоленко та Гусєв»

Віктор Гончаренко: «В «Динамо» подобаються Ярмоленко та Гусєв»

У середу головним пунктом перебування в Києві футболістів БАТЕ став стадіон «Динамо» ім.Валерія Лобановського, де пройшло вечірнє тренування. Поки футболісти в роздягальні готувалися до виходу на поле, традиційну передматчеву прес-конференцію провів наставник команди Віктор Гончаренко:

- У нас гарний настрій. В останніх матчах у чемпіонаті Білорусі ми перемогли, плюс усі збірники повернулися в чудовому стані. У нас через дискваліфікацію відсутній Концевой. Усі інші до матчу готові. В бойовому стані готуємося до гри з «Динамо», розраховуємо на перемогу.

- Гравець вашої команди Шитов сказав, що від «Динамо» залишився лише бренд, це вже не та команда, яка була раніше. Такий настрій в усієї команди, чи лише у нього?

- Ні. Звичайно, ми віддаємо належне «Динамо». Навіть судячи з музею, по якому ми тільки но йшли, це команда з ім’ям, яка гриміла в СРСР, вдало виступала в 90-х роках у Лізі чемпіонів. Не те, щоб я не погоджуся з Ігорем... Тут потрібно знати його характер. Йому все одно з ким грати – із збірною Франції, чи з іншими іменитими командами. Це характеризує його як гравця, який, за великим рахунком, мені дуже подобається.

- Представник вашого клубу був на матчі «Динамо» – «Металург» (Запоріжжя). Які висновки зробили про гру киян?

- Ми подивилися всі ігри «Динамо» в чемпіонаті України та єврокубках. У нас достатньо інформації про «Динамо», дуже подобається, в якій формі зараз перебувають Ярмоленко та Гусєв. Проте, нам є що протиставити супернику.

- Ваші гравці не засмутилися, що проти них не зіграє Шевченко?

- Нам усім хотілося, щоб він був на полі. Проте, жодного поклоніння до нього немає. Два роки тому, коли БАТЕ в Мадриді грало з «Реалом», гадали, що ми приїхали подивитися на стадіон і походити по магазинах. Потім переконалися, що все зовсім не так.

- За рахунок чого БАТЕ має намір обіграти «Динамо»?


- Напевно, ви погано знаєте нашу команду. У нас доволі багато сильних сторін, ми можемо грати як позиційно, так і на контратаках. У будь-який момент готові нав’язати свою волю і використовувати надані моменти. А як будемо грати проти «Динамо», завтра побачите

- Навіщо вашій команді 12 кілограмів льоду після матчу?

- Будемо віскі пити (сміх у залі). Якщо серйозно, в нас зараз, як і в «Динамо», дуже щільний ігровий графік. Лід ми використовуємо для відновлення гравців.

- В Україні працюють ваші земляки, той же Хацкевич. Ви консультувалися у нього з приводу гри «Динамо»?

- Із Хацкевичем ми кілька днів тому спілкувалися в Мюнхені, де були на стажуванні в «Баварії». Побіжно пройшлися по майбутній зустрічі. У нас є інформація про «Динамо», так само як і в «Динамо» про нас. За великим рахунком, зараз у футболі секретів немає.

- Чому до Києва приїхали 17 гравців, які можуть зіграти проти «Динамо»?

- 18-й Концевой, якого ми готуємо до наступного матчу чемпіонату. Хотіли взяти когось із молоді, але не склалося. Зупинилися на 17, плюс дискваліфікований Концевой.

- Груповий турнір лише розпочинається. Кого в нашій групі вважаєте фаворитом?


- На цю тему можно довго дискутувати. «Динамо» - команда з ім’ям, традиціями. В неї хороший склад, практично на кожній позиції по два гравці. Але це все до початку боротьби у групі. Ситуація стане зрозумілішою ближче до третього-четвертого туру.

 
* * *


Едгар Олехнович, який також був присутнім на прес-конференції, відзначив, що в Києві БАТЕ розраховує лише на перемогу. «Ми сильні командними діями, колективною грою. На матч має під’їхати близько тисячі наших уболівальників», - лаконічно оцінив передматчеві шанси команд півзахисник.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер