Віктор Кондратов: «Головне– допомогти хлопцям адаптуватися у дорослому футболі»

Віктор Кондратов: «Головне– допомогти хлопцям адаптуватися у дорослому футболі»

До старту другої частини сезону залишається все менше й менше часу. Ясна річ, усі динамівські команди продовжують активно готуватись до весняних матчів. «Основа» проводить навчально-тренувальний збір в Іспанії, «дубль» тренується на Кіпрі, а хлопці з клубної академії беруть участь у внутрішньошкільному турнірі і проводять заняття на приміській базі. Не стало винятком і «Динамо-3». Про те, як команда готується до, і на яких турнірах виступає, ми попросили розповісти старшого тренера «Динамо-3» Віктора Кондратова.

- У січні ми брали участь у Меморіалі Макарова і, повинен сказати, показали достойну гру. Наші хлопці ні чим не поступались суперникам і програли лише в півфіналі «Оболоні», яка виставила перший склад. Основний час завершився внічию 0:0, і лише в післяматчевих пенальті ми упустили перемогу. Гадаю, нічого страшного в цьому немає, адже «Оболонь» – дуже сильна команда, яка ставить перед собою завдання потрапити у вищу лігу.

У турнірі Макарова і на Кубку Співдружності в складі «Динамо» виступило кілька наших хлопців. Тренери намагались акцентувати увагу не лише на підготовку команди до сезону, але й хотіли побачити хлопців, які вже цього року увіллються у склад «Динамо-3». Футболісти, які були мало задіяні в матчах Кубка Співдружності, наприклад, Порцванія і Кушніров, принесли величезну користь нашій команді в іграх турніру Макарова. Одним словом, тренерський штаб відзначив низку хлопців, які звернули на себе особливу увагу. Поки не стану називати прізвища. Окрім цього, усім ще грати немало матчів у другому колі першості України. Тому хлопцям доведеться неабияк потрудитись, аби по-справжньому заявити пор себе і проявити свої кращі якості в поєдинках за третю динамівську команду.

- Чи використовуються в тренувальному процесі нові методики?
- Звичайно. Цього року, приміром, ми вперше проведемо тестування. Воно відбудеться в Києві в перерві між двома зборами. На ньому будуть присутніми генеральний директор «Динамо» Резо Чохонелідзе і тренер з фізичної підготовки Вінченцо Пінколіні. Наша наукова група тестуватиме хлопців на новій апаратурі, плануємо залучити кількох людей із інституту фізкультури.

Також хотів би відзначити, що в нашій роботі використовується єдина концепція підготовки футболістів для всіх команд. Ми робимо акцент не на колективних діях гравців, а на індивідуальних. Головне, аби при переході з однієї динамівської команди в іншу хлопці могли якомога швидше адаптуватись до дорослого футболу. Тому вони повинні бути знайомі з вимогами старших команд.

- Чим ваші підопічні займатимуться найближчим часом? Які плани на решту частину зимової перерви?

- Сьогодні ми вирушаємо на перший навчально-тренувальний збір у Феодосію, де побудемо до 26 лютого. За ці 12 днів плануємо провести три контрольних поєдинки. Суперників поки назвати не можу, знаю лише, що це будуть кримські команди з другої ліги. Потім повертаємось до Києва і наступних 15 днів працюватимемо на базі в Конча-Заспі. Другий збір також поведемо в Феодосії, повернемось 26 березня. Чемпіонат України відновлюється 2 квітня, тобто на місяць пізніше, ніж у першої команди у вищій лізі. До цього часу ми приймемо остаточне рішення щодо гравців, які входитимуть до основного складу «Динамо-3». Багато, звісно, залежатиме від клубної вертикалі. Кого з хлопців, які виступали за «Динамо-2» заберуть до першого складу, а їхнє місце займуть наші вихованці. Ми ж, у свою чергу залучатимемо молодих футболістів із Академії.


www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер