Віктор Кондратов: «Іде робочий процес»

Віктор Кондратов: «Іде робочий процес»

Третя команда «Динамо», яка виступає в другій лізі (група «А»), веде планомірну підготовку до відновлення чемпіонату України в своїй лізі. Перший матч весняної стадії, у якому динамівці повинні були зустрітись із «Нафтовиком» із Долини, не відбувся через вихід команди «Нафтовик» із турніру. Про підготовку «Динамо-3» в інтерв’ю офіційному сайту розповів старший тренер Віктор Кондратов.

- Віктору Івановичу, через те, що долинський «Нафтовик» знявся зі змагань, ваша команда пропускає перший весняний тур. Як заповнюватиме паузу?

- Сьогодні ми проведемо товариський поєдинок із колективом фізкультури з Обухова. Таке рішення було прийнято, щоб хлопці не вибились із робочого ритму. Зрозуміло, товариський матч – це не офіційна гра. Тим не менше, нам протистоятиме гідний суперник, учасник цьогорічного Меморіалу Макарова і претендент на вихід у другу лігу. Далі цілеспрямовано готуватимемось до наступного матчу 9 квітня, у якому зіграємо проти «Нафкома».

- Наскільки ви задоволені тим, як пройшло зимове міжсезоння? Чи вдалось втілити задумані плани?


- Ми гідно виступили на Меморіалі Макарова, де в півфіналі лише в серії пенальті поступились «Оболоні» - команді, яка в цьому сезоні ставить завдання вийти у вищу лігу. Також було два виїзних збори в Феодосії. На першому з них стояло завдання проглянути нашу молодь із академії. Другий виїзд уже пройшов без молоді, оскільки ми вирішили не відривати їх від участі у другому колі чемпіонату України у відповідній віковій категорії. Тим не менше, ми для себе визначили, хто в перспективі може представляти для нас інтерес, і обов’язково проглянемо хлопців пізніше.

Кілька чоловік переступили нашу структуру і опинились у другій команді. Це Темур Порцванія, Євген Морозенко і Олексій Прилєпов, яких активно залучають до матчів другої команди і дублерів. Таким чином, на цих трьох хлопців 1991 року народження ми не зможемо розраховувати у другій частині нашого чемпіонату. Однак, це ї є нашою роботою – якщо хлопці відповідають другій команді, обминувши третю, ми лише вітаємо таку практику. У принципі, це нормальне явище. Тим же хлопцям, яким необхідно вдосконалюватись – це стосується технічних або ж фізичних кондицій – ми даємо пару років для того, щоб збалансувати себе в футболі.

- Які завдання ставите перед своїми хлопцями?
- У плані досягнення певного результату за підсумками сезону ми не ставимо перед гравцями жодних завдань. Наші завдання полягають у настановах на конкретно взяту гру. Як і інші команди «Динамо», ми прагнемо перемагати в кожному матчі. Психологія переможця, як говорив Валерій Лобановський, виховується через перемоги. Бувають нічиї, поразки, але ми намагаємось виховувати психологію переможця в юнаків саме через перемоги.

- Окрім вищеназваних гравців, хто ще з ваших вихованців пішов «на підвищення» в «Динамо-2»?

- Навіть три гравці, які опинились у другій динамівській команді, - непоганий для нас показник. Хлопці були з нами на зборах, брали участь у меморіалі Макарова, але, перестрибнувши «Динамо-3», у підсумку опинились у команді на ранг вище. Також у розпорядженні другої команди перебувають крайні захисники Сергій Шматоваленко і Сергій Люлька, які, якщо підійдуть Литовченку і Калитвинцеву, також нам не помічники у другій частині сезону. Тим не менше, це всього лише робочий процес, який неодмінно повинен привести до успіху.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер