Віктор Кондратов: «Після перемоги над «Трабзонспором» багато хто з хлопців просто плакав»

Віктор Кондратов: «Після перемоги над «Трабзонспором» багато хто з хлопців просто плакав»

Віктор Кондратов - вихованець дитячої футбольної школи "Динамо" Київ. Лівий захисник. Виступав за "Динамо" Київ, "Шахтар" Донецьк і "Карпати" Львів. Після завершення кар'єри гравця був протягом 10 років дитячим тренером у динамівській школі.
Вже 7 років працює тренером "Динамо-2”. Сьогодні - асистент головного тренера першої команди, продовжує завідувати дублем нашого клубу.

- Віктор Іванович, з 1997 року ви працюєте в тренерському штабі "Динамо-2”. Чи стала для вас сюрпризом пропозиція Йожефа Сабо стати його помічником у першій команді?

- Це було несподівано. Це дуже почесно для мене, адже в команді серед тренерів існує деяка наступність. Я дуже задоволений, що були оцінені мої професійні якості і надано можливість працювати з першим складом. Я знайомий з Йожефом Йожефовичем уже давно, і радий, що він зробив вибір на мою користь. Вважаю, що працювати в "Динамо" повинні заслужені діячі спорту, що зробили великий внесок у розвиток команди. Звичайно, якщо мені самому орієнтуватися на цей принцип, то мені було б більш логічно працювати в донецькому "Шахтарі". Адже досягнення, за час кар'єри гравця, я здобув саме в місті гірників.

- Наскільки було важко морально "перехопити" команду в такий непростий для неї час, у ситуації, коли образно і практично, рахунок був не на нашу користь?

- Це було дуже складно. Йожефу Сабо було необхідно терміново визначити головні причини, що породили ту безвільність у команді, що ми бачили в другому таймі гри з "Трабзонспором". Відшукати ті больові точки, через які команда виявилася в такій непривабливій ситуації. І протягом лічених днів йому це вдалося - результат ми всі бачили. Багато в чому свою роль зіграв великий досвід Йожефа Сабо і його особисті людські якості. Але як буде складатися доля команди зараз сказати важко. На даний момент головне, що ми знову в еліті європейського футболу. А це вже багато значить. Адже динамівці грали на виїзді 25 серпня вдесятьох, після видалення Родольфо. Їм удалося здійснити те, що не вдалося зробити в Києві , граючи повним складом.

- У Києві перед нами була сильна і збалансована команда з Трабзона, що продемонструвала досить гарну гру. Як ви вважаєте, чому "Трабзонспору" не вдалося зіграти в "свій" футбол вдома на рідному стадіоні?

- Команда грає так, як їй дозволяє суперник. "Динамо" просто не дало можливості туркам почувати себе так спокійно, як у Києві. Наша команда багато пресингувала, забираючи простір для контратак в хазяїв. Чітко виконувала стандартні положення, що ми спеціально особливо ретельно відпрацьовували, готуючись до цього матчу. Як ви бачили, два м'ячі були забиті саме після стандартів. Ще один з головних факторів - стовідсоткова віддача киян, дуже серйозне і відповідальне ставлення до задачі. В нас було те, чого нам не вистачало в першій грі. Після перемоги над "Трабзонспором" багато хто з хлопців просто плакали, таким був викид емоцій.

- Головним козирем "Динамо" стала зміна тактики і зміна акцентів у грі?

- Сааме так. Була поставлена задача - не дати розбігтися туркам, їхнім дуже швидким і активним форвардам Караденізу і Текке. Також були визначені персональні "опікуни" для футболістів суперника. Наприклад, Родольфо опікував капітана турецької команди. Для нашого легіонера це було вперше, він ніколи ще не пробував себе в персональній опіці. Це була для нього зовсім нова позиція, але він зіграв у міру своїх можливостей. Отже, наша увага була акцентована на нейтралізації ключових персон у "Трабзонспорі". Таких як №61 - Караденіз і №9 - Текке.

Я переглядав касету з київською грою перед нашим від'їздом до Туреччини і чітко бачив, що ми сильніше і, що ми повинні обігравати турків. Логічно, що ми пройшли далі. Хоч всі і вважали , що дев'яносто п'ять відсотків усього вже втрачено.

- Наскільки вплинуло вилучення Родольфо на хід гри?

- Звичайно, нам було б набагато легше грати повним складом. Через те, що нас залишилося всього десять, запланована тактика перестала працювати. Довелося грати увесь час від оборони.

- Отже, ціль досягнута, ми в Лізі Чемпіонів. Наші суперники визначені. Прокоментуйте результат жеребкування.

- Важко сказати чи вийдемо ми з групи, адже наші суперники в цей раз - команди, що входять у світову футбольну еліту. Як ми знаємо, при всій "зірковості" складу мадридського "Реала", ця команда поповнилася ще й англійським форвардом Майклом Оуєном. "Рому" також дуже сильна. Але ми можемо скористатися тим, що в Італії й Іспанії тільки починається чемпіонат, вони тільки вступають у сезон. Тим більше при такій віддачі "Динамо", як ми нещодавно бачили, кияни в будь-якому випадку не стануть у своїй групі хлопчиками для биття. Ми будемо виглядати гідно.

- Чи зміниться тренувальний процес безпосередньо перед матчами Ліги Чемпіонів?

- Про це краще відомо нашому головному тренерові Йожефу Сабо. У будь-якому випадку зараз ми стали приділяти більше увагу пресингу і відпрацьовуванню стандартних положень. Це було і перед грою-відповіддю з "Трабзонспором", і, як бачите, ми одержали бажаний результат.
Зараз для нас головне сконцентруватися і не зменшувати обороти на внутрішній арені в Чемпіонаті України.

Зоя Корякіна-Черняк, спеціально для офіційного сайту ФК "Динамо" Київ.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер