Віктор ЛЕОНЕНКО: «Дивився на Веа, як на Ейфелеву вежу»

Віктор ЛЕОНЕНКО: «Дивився на Веа, як на Ейфелеву вежу»

Екс-форвард киян Віктор Леоненко згадав в ексклюзивному інтерв'ю офіційному сайту про першу зустріч нашої команди з паризьким клубом, яка відбулася в 1994-му році, розповів про перспективи «біло-синіх» у нинішній Лізі чемпіонів, а також проаналізував виступи підопічних Юрія Сьоміна на старті сезону.

- Усі чекають, коли ж наберуть форму ключові гравці. Гадаю, вересень дасть відповіді на всі питання.

- Скільки потрібно часу новачкам, щоб повністю адаптуватися в новій команді?

- Мені, свого часу, ніхто часу не давав. Поставили – грай. Тепер же футболістів купляють за скажені гроші, а на додачу ще й роблять якісь послаблення, дають «на розкачку» півроку, а то й рік... А от у європейських країнах часу новачку не дають. Інше питання, чи вгадають із трансфером. Якщо футболіст є справді класним, то буде лідером де завгодно.

- Якраз про це я й хотів вас запитати. Що скажете про перспективи «Динамо» в Лізі чемпіонів?

- Ми потрапили, напевно, до найбільш прийнятної групи в Лізі чемпіонів. Ось візьмемо, наприклад, загребське «Динамо» – беззаперечного аутсайдера квартету. Кияни можуть як із легкістю переграти цю команду, так і поступитися. Або ось ПСЖ. Парижанам до снаги виграти стартові три матчі в групі, після чого в листопаді-грудні вони вже будуть думати про чемпіонат Франції. Відповідно на поєдинки Ліги чемпіонів будуть інший настрій та футболісти.

- Як вважаєте, чи вдалося «Динамо» в літнє трансферне вікно зміцнити всі проблемні позиції?

- Безумовно, потрібен ще один класний нападник. Зараз подивимося на Тайво, за тим, як він себе проявить. Але в усі часи крайні захисники «Динамо» були справжніми метеорами, що й уособлювало в собі динамівський стиль. До того ж я неодноразово казав, що необхідно звернути увагу на українську молодь. Якщо цього не робити, то навіщо ж тоді дитячі школи й академії?

- У далекому 1994-му році «Динамо» двічі зустрічалося з ПСЖ у груповому турнірі Кубка європейських чемпіонів. У київському поєдинку ви відзначилися голом із пенальті. Що пам'ятаєте про зустрічі?

- Пам'ятаю, що таких високих та швидких футболістів, як у ПСЖ того часу, я в своєму житті не бачив. Особливо мене вразили Жинола та Веа. Високі форварди, переважно добре грають головою, але дещо незграбні. Я, звичайно, не гренадер, але тоді на Веа дивився, як на Ейфелеву вежу. Таким же потужним був і Жинола. Тоді в Парижі ми ще й гідно зіграли, хоча й поступилися 0:1. Я в тій зустрічі участі не брав, але пам'ятаю, що класно захищав ворота Олександр Шовковський.

У наші часи, як не крути, в обох зустрічах усе буде залежати від Ібрагимовича, проти якого, як і на Євро-2012, буде грати Хачеріді. Варто при цьому пам'ятати про те, що головою Златан грає й забиває набагато менше, ніж ногами.

- До того ж у ПСЖ дуже насичена й майстерна середина поля. Є такі гравці, як Лавессі, Пасторе, Мотта...

- Зрозуміло, що у французького клубу підбір гравців сильніший, ніж у «Динамо», але грати можна з усіма. «Рубін» свого часу це вже довів. Важливо, щоб наші футболісти не перегоріли. Це ж стосується і збірної України, якій незабаром грати з Англією. Якщо вдасться впоратися з емоціями, то до снаги досягти позитивного результату.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер