Віктор Швецов: «Вилучення були справедливими»

Віктор Швецов: «Вилучення були справедливими»

 

Виктор Швецов
У фіналі Датагруп-Кубка України арбітр матчу Віктор Швецов вилучив п’ятьох гравців. Логічно, що по завершенні зустрічі увага ЗМІ до рефері була прикута не менше, аніж до гравців і тренерів команд.

- Матчі між «Шахтарем» і «Динамо» завжди відзначаються особливою напругою і хвилюванням. Я бачу гру зсередини, а не з трибуни, тому мені важко говорити про враження. Футболу, як такого, у другому таймі було дуже мало, зате нервів, небезпечних фолів і бійок – предостатньо.

- Чи варто в такому матчі вилучати стільки гравців? Наприклад, Папе Діакате сказав в інтерв’ю, що він не бачив суперника, який до нього наближався, тому злого наміру в його діях не було і вилучати його не було за що…

- Це спірне питання, оскільки футболіст завжди знає, що поруч із ним перебуває суперник. По-друге, коли Папе підскакував, Дуляй уже був біля нього. Я не можу точно сказати, бачив він його чи ні, але нам УЄФА дає чітку директиву – боротися за здоров’я гравців. Удар через себе – це вже потенційна небезпека для здоров’я футболістів, які перебувають поряд. За це призначається, як мінімум, вільний удар. Якщо ж гравець, який б’є, торкнувся гравця – це штрафний удар і жовта картка, а коли нанесено травму, автоматично дається червона картка за напад з ризиком нанесення травми. Слава Богу, у Дуляя немає перелому носу, але, думаю, струс мозку, серйозний. Я відразу побачив гематому на його обличчі, яка з’явилась миттєво, тому довго не роздумував, тим більше, що перед цим в аналогічній ситуації дав червону картку футболісту «Шахтаря» Брандао.

- А що сталось в епізоді, коли спалахнула бійка між Бангура і Єзерським?


- Та нічого особливого там не було. М’яч вийшов на кутовий, вони стояли поруч, хтось комусь щось сказав, штовхнули один одного в груди. Поки я біг, Бангура вдарив Єзерського, той відповів тим же. Добре, що їх розвели. Після цього гри на полі вже не було.

- У попередніх фіналах Кубка України між «Динамо» і «Шахтарем» вилучення футболіста – звична справа. Але одного, а не п’ятьох…
- Думаю, це пов’язано з принциповістю поєдинків. Наприклад, у сьогоднішньому матчі перша і друга картки – результат внутрішнього перенапруження і надмірного настрою. Не думаю, що в когось був намір «зламати» суперника. У принципі, такий стан нормальний для футболу, але головне – не перейти межу. Хотілося б, щоб на полі було більше гри.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер