Віктор СКРИПНИК: «У грі «Вердер» – «Динамо» буде панувати спортивна атмосфера»

Віктор СКРИПНИК: «У грі «Вердер» – «Динамо» буде панувати спортивна атмосфера»

Віктор Анатолійович, який нині працює з молодими футболістами німецького клубу, з радістю розповів про майбутню зустріч, а також про те, що думають про «Динамо» в Німеччині.

- Як дізналися новину про те, що «Динамо» зіграє з «Вердером»?

- Мені подзвонили російськомовні знайомі й розповіли про майбутнє протистояння. Я був приємно здивований. Потім побачив, що інформація про майбутню гру надрукована ще і в нашій місцевій газеті.

Це буде товариський матч, в якому візьмуть участь футболісти, не задіяні в матчах за національні збірні, ті, хто тільки-но почав тренуватися після травм або, з різних причин, не можуть знайти свою гру. Подібні поєдинки проводяться для того, щоб випробувати усіх цих футболістів, награти тактичні схеми.

Не думаю, що цей матч буде якимось принциповим. Жорсткі зіткнення ми також навряд чи побачимо. Швидше за все, буде панувати звичайна спортивна атмосфера. Більше нічого вигадувати не варто. Головне – щоб обійшлося без травм.

Шкода, звичайно, що поєдинок відбудеться в Клоппенбурзі, а не на «Везерштадіоні». Але все одно це зовсім поряд із Бременом, у 60-ти кілометрах від міста. Упевнений, що на матч із «Динамо» збереться повний стадіон. Знаю, що кияни будуть жити в Бремені та тренуватися на полях «Вердера». Ну а в суботу вже вирушать до Клоппенбурга безпосередньо на поєдинок.

- Стежили за «Динамо» останнім часом?

- Звичайно! Я завжди в курсі подій у нас в Україні. Я кажу «у нас», адже це країна, в якій я народився і виріс.

- Що говорять про український клубі в Німеччині?

- Повірте мені, тут ніхто не ставиться до суперника з шапкозакидальським настроєм. Коли «Динамо» грало з менхенгладбахською «Борусією», то тут усі розуміли, що пройти настільки досвідченого єврокубкового бійця місцевій молодій команді буде дуже непросто. Так і сталося.

Вся Європа знає «Динамо». Ви думаєте, що в Німеччині люди будуть кричати на вулицях, що попросту «порвуть» київський клуб? Ні, звичайно. Всі поважають один одного.

Такі матчі важливі для молодих футболістів, адже це міжнародний досвід. Можливо, для участі в цьому поєдинку тренерський штаб запросить кількох хлопців із молодіжної команди. А вийти на поле в такій зустрічі і, наприклад, помінятися з кимось футболкою – такий спогад довго не зітреться з їхньої пам'яті.

- Якщо коротко, що кияни повинні знати про «Вердер» напередодні товариського матчу?

«Вердер», після «Баварії» і дортмундської «Борусії», на слуху у всієї країни. Були і хороші часи, коли вигравали чемпіонат Німеччини і Кубок країни, регулярно виступали в Лізі чемпіонів. Зараз же такий період, коли відбувається становлення нової команди.

- Плануєте відвідати матч?


- Ні, я працюю. У мене свої ігри, свої тренування. Якщо встигну – подивлюся поєдинок по місцевому телебаченню. За день до матчу я приїду на тренування «Динамо», поспілкуюся з хлопцями, кого знаю. Зокрема – з тренером Сергієм Ребровим, якщо він приїде.

- Спрогнозуєте результат матчу?

- Упевнений, на нас чекає гарна гра. Але перевагу все ж віддам нічиїй.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер