Віктор ЦИГАНКОВ: «Мені приємно, що вболівальники високо оцініли мою гру»

Віктор ЦИГАНКОВ: «Мені приємно, що вболівальники високо оцініли мою гру»

У першу чергу, Віктор прийняв привітання та подякував за визнання:

- Звичайно, мені приємно, що вболівальники мене визнали найкращим гравцем у матчах із «Наполі» та «Зорею». Я буду й надалі працювати на команду, що я намагався робити й у цих двох матчах. Будучи молодим гравцем, я повинен проявляти високу самовіддачу.

- Чи залишився ти сам задоволений своєю грою в цих двох матчах?

- Звичайно, є як позитивні моменти, так і негативні, які хотілося би поліпшити. Буду працювати над ними й рухатися далі.

- Чи налагодив уже взаємодію з партнерами по першій команді?

- З першою командою я вже доволі довго тренуюся. Відчуваю, що з кожним днем ми все краще розуміємо один одного. Сподіваюся, в кожному матчі все це буде видно на полі.

- З адаптацією в плані функціональних та тактичних обов'язків, напевно, проблем не виникало?

- Так, адже у нас команди всіх віків сповідують один стиль гри, тому жодних труднощів із цим не виникало. Уся структура побудови гри, яку використовували тренери дубля, запозичується у першої команди, тому все дається доволі легко.

- Як ти відчуваєш, де більше прогресуєш – регулярно граючи за дубль, отримуючи багато ігрової практики, або конкуруючи за місце у складі першої команди, яка виступає в Лізі чемпіонів?

- Ліга чемпіонів – це топ-турнір, кожен матч у якому дає безцінний досвід. Та й без того, навіть кожне тренування в першій команді з найкращими гравцями України, як і кожна гра, сприяє прогресу. Для мене це крок уперед, і зараз я працюю, роблю все, щоб кожного дня прогресувати.

- Наскільки несподіваним стало для тебе переведення до першої команди, враховуючи, що перші матчі сезону ти провів у молодіжці?

- Я просто тренувався, грав, робив свою справу, а Сергій Станіславович бачив наші ігри, підходив, розмовляв, казав, коли я буду тренуватися. Після перерви на матчі збірних я опинився в першій команді, тренувався та готувався до матчів Прем'єр-ліги й Ліги чемпіонів.

- Рідко кому вдається у 18 років дебютувати в Лізі чемпіонів. Ти, мабуть, уже записав відео з матчу до сімейного архіву?

- (посміхаючись) В інтернеті запис цього матчу я ще не шукав, але як-небудь обов'язково запишу. Але я його переглядав. Звичайно, бачу, що потрібно покращувати свою гру. Не можна сказати, що в першому ж матчі я мав показати неможливе та стрибнути вище своєї голови. Але працювати є над чим.

- Ти став одним із наймолодших гравців, які потрапляли на збори з першою командою «Динамо». Тепер ти один із наймолодших динамівців, які грали в Лізі чемпіонів. Чи відчуваєш, що вже готовий регулярно грати на такому серйозному рівні, готовий до дорослого футболу?

- Я вважаю, що я готовий до цього, тому що все залежить від психології футболіста. Відчуваю, що вже можу виступати на такому рівні. Все інше залежить від мене самого, головне працювати й доводити на кожному тренуванні, що ти не даремно в першій команді. І в такому юному віці можна грати в основному складі. Це моя мета.

* фото А.Куцан

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер