Віктору Морозу - 55. Вітаємо!

Віктору Морозу - 55. Вітаємо!

Сьогодні, 18 січня, 55-річний ювілей відзначає екс-гравець київського "Динамо", а нині - тренер динамівської ДЮСШ Віктор Мороз.

Майбутній динамівець народився у Києві та пройшов усі рівні динамівської академії, де тривалий час навчався під керівництвом Олександра Шпакова. Паралельно виступав за юнацькі та молодіжні збірні СРСР.

За першу команду "біло-синіх" Віктор Мороз дебютував у березні 1991-го - у домашній грі з "Шахтарем" (0:0). Протягом більшої частини сезону був основним півзахисником киян, проте наприкінці року Віктор отримав травму та переніс операцію, а на час його відновлення припали перехід від радянського до українського футболу та зміна тренерів у "Динамо".

Після виступів за "Динамо-2" у 1992-1993 роках, Віктор Мороз вирушив до Ізраїля, де грав за "Хапоель" (Беер-Шева), "Маккабі" (Тель-Авів) та "Хапоель Цафрірім". Знову отримавши серйозне пошкодження, Віктор повернувся до України, де приєднався до київського ЦСКА. У 2000-му поїхав до китайського клубу "Ляонін Хувін", де й завершив кар'єру в 32-річному віці.

Після завершення активних ігрових виступів Віктор Васильович продовжив втілювати здобуті знання та досвід на практиці, пішовши вчитися на тренерську ліцензію. Він стояв біля витоків та перших міжнародних успіхів збірної України з пляжного футболу, працював селекціонером у рідному "Динамо", входив до тренерського штабу Анатолія Дем'яненка в узбекистанському "Насафі" та луцькій "Волині".

Наразі Віктор Васильович працює тренером у дитячо-юнацькій футбольній школі імені Валерія Лобановського, виховуючи нові покоління талановитих динамівців.

ФК "Динамо" Київ вітає іменинника та бажає, перш за все, якнайшвидшої Перемоги України та повернення до мирного життя. А крім того - міцного здоров'я, добробуту та злагоди в родині, наснаги в роботі, вдячних вихованців і нових перемог у житті та тренерській кар'єрі!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер