Вінченцо МОНТЕЛЛА: «У матчі з «Динамо» буде грати найкращий склад»

Вінченцо МОНТЕЛЛА: «У матчі з «Динамо» буде грати найкращий склад»

- Чим можете пояснити останні не зовсім вдалі результати вашої команди?

- Кілька днів поспіль ми лише те й робимо, що обговорюємо це, якщо чесно, вже втомилися про це розмовляти. Звичайно, є певні причини, ми з'ясували їх та над ними працюємо.

- Що все ж таки сталося? Проблеми з фізичною формою?

- Це комплекс причин – і фізичний, і психологічний стани. Але ми розраховуємо в завтрашньому матчі змінити тенденцію, яка окреслилася. Обдумавши все, що сталося, ми маємо можливість усе виправити.

- Нещодавно ми чули від вас, що прийшов час вибору, час змін. Чи значить це, що завтра ми побачимо сюрпризи?

- Ні, буде грати найкращий склад, як завжди. Хто краще готовий, той і вийде на поле. Хто саме – побачите завтра.

- Як відомо, Маріо Гомес забив 39 м'ячів у Лізі Європи, завтра він може забити свій ювілейний гол...

- Як би там не було, ми не можемо розраховувати лише на одного гравця та робити ставку лише на нього. Грати мають усі.

- Як ви сприйняли результат жеребкування? Адже «Динамо» перебуває в хорошій формі, лідирує в чемпіонаті, забиває не менше двох м'ячів у матчах Ліги Європи на своєму полі...

- Так, команда має цілісний вигляд. Жеребкування ми вже не обговорюємо. Перед нами сильний суперник, і ми маємо показати все, на що здатні.

- Чи можна сказати, що Ліга Європи пріоритетний для вас турнір?

- Безумовно, це дуже важливий турнір, в якому маємо показати все, на що здатні. Ми робимо все, щоб віддатися на полі повністю. Словом, ми налаштовуємося дуже серйозно, адже це має психологічне значення. Завтрашній матч дуже важливий для нас.

- Ваш тренерський дебют відбувся в Україні в матчі «Шахтар» – «Рома». Які спогади у вас залишилися від того поєдинку? Зараз ви виглядаєте більш упевнено та більше жартуєте...

- Так, я вперше виступав у ролі тренера в такому престижному європейським турнірі. З того часу я став старшим, от і все.

- Сьогодні з'явилася інформація, що ваш голкіпер Нету отримав травму. Наскільки вона серйозна, й чи завадить йому зіграти в завтрашньому матчі?

- У нас є й інші воротарі. Та й польові гравці намагатимуться не пускати суперників близько до воріт.

- У вас багато спільного з наставником «Динамо» Сергієм Ребровим: вам за 40 років, ви обидва в минулому видатні нападники, ваші команди люблять контролювати м'яч. Скільки часу ви витратили на вивчення «Динамо»? Наскільки складно було це робити, адже у команди різний тактичний малюнок, у кожному матчі тренер використовує багато футболістів... І що думаєте про тренера Реброва?

- Звичайно, я добре знаю Реброва, щоправда, він досяг великих успіхів, будучи гравцем й у національному чемпіонаті, й на міжнародній арені. У нас є як щось спільне, так і відмінне. Я ставлюся до нього з повагою, це серйозна людина, у нього є свій почерк, своє обличчя.

* фото А. Куцан

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер