Вінченцо Пінколіні: «Шевченко важливий для команди»

Вінченцо Пінколіні: «Шевченко важливий для команди»

Разом із Юрієм Сьоміним до «Динамо» повернувся тренер з фізпідготовки Вінченцо Пінколіні. Зараз на італійського фахівця покладені, можна сказати, стратегічні завдання. Від того, наскільки плідно закладається фундамент фізичної готовності на сезон, багато в чому залежить гра команди, а значить і показані результати.

Значну частину тренування гравці проводять під керівництвом «сеньйора Пінко», як люблячи називають життєрадісного італійця в команді. Причому 56-річний фахівець не лише розписує програму заняття, але й особисто разом із гравцями виконує її, намагаючись задавати тон і підтримувати високий ритм. Просто дивно, в якій чудовій формі перебуває Вінченцо, до речі, чемпіон Італії 1972 року в бігу на 400 метрів із перешкодами.

- Півтора роки я був відсутній у «Динамо», – розповідає про перші дні роботи в команді Пінколіні. – За цей час прийшла нова група гравців із Бразилії та Аргентини, подорослішали молоді українці, які за мене були лідерами другої команди, а зараз виборюють своє місце в першій. На підготовку до офіційних матчів нам відведено трохи більше місяця. Це два збори. На першому, який проходить зараз в Ізраїлі, проводиться основна робота з фізпідготовки. На другому, в Марбельї, будуть матчі, награвання складу, тактичних схем.

- Сеньйоре Вінченцо, працюючи в «Локомотиві», ви стежили за виступами «Динамо»?

- Так, мені було цікаво дивитися матчі за участю гравців, в розвиток яких було вкладено багато сил та часу. Пам’ятаю, дуже засмутився, коли «Динамо», ведучи в рахунку проти «Інтера», в останні десять хвилин пропустило два м’ячі й у результаті поступилося. Протримайся тоді, Моуріньо напевно не виграв би зі своєю командою Лігу чемпіонів. Незважаючи на відносні невдачі, як і раніше продовжую вважати, що «Динамо» належить до другого ешелону грандів європейського футболу. Перший, це «Барселона», «МЮ», «Челсі».

- Якими ви знаходите кондиції Шевченка, він виконує загальну програму підготовки?

- Так, Андрій працює разом з усіма. Я щодня спілкуюся з ним, це дуже інтелігентний гравець. Ми допоможемо набрати йому хороші кондиції, він дуже важливий для команди.

- Ви вважаєте Шевченка лідером нинішнього «Динамо»?

- Коли Шевченко перебуває в хороших кондиціях, на полі він лідер. З іншого боку, в «Динамо» немає виконавців калібру Ібрагимовича чи Мессі, від яких багато в чому залежить гра їхньої команд. У «Динамо» дуже важлива висока організація, дисципліна, коли тон задає група сильних гравців.

- Осінні невдачі «Динамо» пов’язували саме з поганою фізичною готовністю футболістів, що було особливо помітно в другому таймі…

- Не знаю, для відповіді на ваше питання необхідно бути присутнім на підготовчому зборі, бачити, як гравці виконували програму тренера. За мене «Динамо» проводило хороші матчі – зі «Спартаком», ПСЖ, «Валенсією». Значить, команда може грати на такому рівні, і навіть краще. Отже зараз хочеться говорити і думати про хороше. Ми готуємося до нового сезону, всі думки лише про нього.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Ізраїлю

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер