Вісенте ГОМЕС: «Динамо» ніколи не має втрачати ініціативу»

Вісенте ГОМЕС: «Динамо» ніколи не має втрачати ініціативу»

- Під час літнього міжсезоння команду U-21 залишило багато гравців. Чи були у вас кадрові проблеми?

- У нас достатня кількість гравців, ми попередньо визначили склад, побачили, які футболісти більш перспективні для першої команди, – вони з нами залишилися – доповнили їх іншими, які прийшли, тож особливих проблем не було.

- Наскільки вам сподобався перший тайм за контролем м'яча та створеними гольовими моментами?

- Не назву його ідеальним. Щось вдавалося в атаці, щось ні. Коли їхня команда сідала назад, у нас виникали певні проблеми з пошуком вільного простору для розвитку наших атак, плюс, коли вони запускали нам м'яча за спину, виникали складнощі в захисті, які наші футболісти не могли вирішити. Це неприпустимо.

- Другий тайм вийшов іншим?

- Чесно кажучи, другий тайм мене турбує. Коли ми переживаємо якісь складні моменти, команда не бере на себе відповідальність, не може заволодіти ініціативою, а відходить назад, сідає та чекає, поки все вирішиться само собою. Коли не все складається й гравці, так би мовити, страждають, вони мають бути здатні подолати ці страждання. «Динамо» ніколи не має втрачати ініціативу, навіть якщо не все складається, як нам хочеться, ми не маємо випускати гру з-під свого контролю.

- Коли Щебетун забив м'яч на 25-й хвилині, вдалося розіграти своєрідний трикутник. Це те, що ви від них вимагаєте?

- Так, ви праві, ми весь час говоримо їм про структуру, як у захисті, так і в атаці. Чергуючи короткий та довгий паси, ми завжди намагаємося підтримувати ці структури.

- Команду U-19 очолив новий іспанський фахівець, що можете сказати про нього й про співпрацю між командами U-21 та U-19?

- Як і в попередньому році, ми працюємо як спільна команда, все вирішуємо спільно. Унаї прийшов саме для того, щоб відточити майстерність та стиль нашої гри, а також привнести своє нове бачення. Вважаю, він буде нам корисний.

- Сергій Мякушко сьогодні відіграв усі 90 хвилин та був дуже активним. Які, на ваш погляд, його перспективи в першій команді?

- Підходить він першій команді чи ні – це має вирішувати головний тренер Сергій Ребров. Ми тут для того, щоб надати гравцям певну ігрову практику в матчах, щоб вони набрали динаміку, яка знадобиться їм у першій команді.

- Чи впорався з вашими установками Микита Бурда?

- Він грав, як і вся команда: були й більш вдалі моменти, й менш. Його динаміка була нормальною, він уже точно не випадав з гри.

* фото А.Куцан

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер