Вісім динамівців зіграли за збірну України проти Австрії на Євро-2020

Вісім динамівців зіграли за збірну України проти Австрії на Євро-2020

Нагадаємо, що у стартовому поєдинку «синьо-жовті» зустрічалися зі збірною Нідерландів, якій поступилися з рахунком 2:3. У другому матчі групового етапу підопічні Андрія Шевченка перемогли національну команду Північної Македонії – 2:1. У заключному поєдинку суперником українців стали австрійці, а матч відбувся на Національному стадіоні в Бухаресті. У цьому двобої, щоб вийти з групи до 1/8 фіналу, нашу збірну влаштовувала і нічия. Але «синьо-жовті» не змогли її досягти, поступившись із мінімальним рахунком 0:1. Єдиний м’яч було забито у першому таймі.

Активніше гру розпочали австрійці, тож воротарю Георгію Бущану кілька разів довелося рятувати свою команду після гострих випадів суперника та кількох подач від кутової позначки. Зокрема, небезпечний удар Забітцера був заблокований Сидорчуком. У складі нашої команди на правому фланзі був активним Караваєв, який вривався у вільні зони, але нашим гравцям не вистачало останнього пасу. Пресинг австрійців приніс результат, і на 21-й хвилині суперники повели у рахунку. Після кутового у виконанні Алаби Баумгартнер випередив Забарного та пробив упритул, вивівши свою команду уперед. Після цього «синьо-жовтим» удалося на деякий час відсунути гру від власних воріт. Шапаренко обіграв захисника та небезпечно пробив низом, але Бахманн парирував м’яч. До перерви Бущан врятував свої ворота після удару Лайнера, також дві можливості відзначитися змарнував Арнаутович.

У другому таймі українці спрямували усі сили на те, щоб відігратися, а австрійці грали за рахунком та нейтралізували зусилля «синьо-жовтих». Перспективний простріл Миколенка було заблоковано, прохід Караваєва зупинений, подача Шапаренка вибита зі штрафного майданчика, а на удар Сидорчука зреагував воротар Австрії. Натомість, біля протилежних воріт в одному із моментів небезпеку біля воріт Бущана нейтралізував Забарний, а в інших суперники турбували Бущана дальніми ударами. У час, що залишився до фінального свистка, суперники нашої команди нікуди не поспішали, а тренерський штаб українців випустив на останні 10 хвилин поєдинку другого нападника замість захисника, намагаючись ризикувати, щоб врятувати поєдинок. Але наші футболісти потрапляли в офсайд і не змогли змінити хід гри на свою користь.

Тож наша команда зазнала мінімальної поразки та посіла третє місце у групі. Подальша турнірна доля синьо-жовтих визначиться після завершення матчів третього туру в інших групах, адже чотири кращі команди, які фінішували третіми, також виходять до 1/8 фіналу.

У матчі взяли участь вісім представників «Динамо». Шестеро з них – воротар Георгій Бущан, захисники Віталій Миколенко, Ілля Забарний та Олександр Караваєв, півзахисники Сергій Сидорчук та Микола Шапаренко – вийшли на поле у стартовому складі. Четверо з них відіграли весь матч, Шапаренко був замінений на 68-й хвилині, а Миколенко – на 85-й. Ще один представник нашої команди – півзахисник Віктор Циганков – увійшов у гру на початку другого тайму. А нападник Артем Бєсєдін з’явився на полі на 85-й хвилині.

Євро-2020, 3-й тур групового етапу

Україна – Австрія –  (0:1)

21.06.2021. Бухарест, «Арена Націонале»

Україна: Бущан, Миколенко (Бєсєдін, 85), Матвієнко, Забарний, Караваєв, Сидорчук, Зінченко, Шапаренко (Марлос, 68), Малиновський (Циганков, 46), Ярмоленко (к), Яремчук.

Гол: Баумгартнер (21).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер