Віталій Кулиба: «Побудувати нову тренажерну залу було побажанням головного тренера»

Віталій Кулиба: «Побудувати нову тренажерну залу було побажанням головного тренера»

Тренер із фізпідготовки першої команди «Динамо» Віталій Кулиба розповів про сучасний тренажерний зал, який було нещодавно відкрито на клубній навчально-тренувальній базі у Віті-Литовській.

- Нещодавно «Динамо» оголосило про відкриття нової тренажерної зали. Із чим було пов’язано це рішення?

- Перш за все, це було побажання нашого головного тренера – побудувати сучасну велику тренажерну залу, яка відповідала би всім вимогам сучасної прогресивної команди, щоб були всі необхідні тренажери і зала здатна була вмістити всю команду для проведення повноцінного тренування.

- Коли радилися стосовно побудови нової тренажерної зали, які вимоги висувалися в першу чергу?

- Як я вже сказав, головна вимога була – щоб тут могла працювати відразу вся команда разом, тобто щоб 30 гравців одночасно могли вільно виконувати всі необхідні вправи. Кілька років тому ми проводили зимові збори в Іспанії, в Мурсії, і там працювали в залі, який нам дуже сподобався. Виконуючи вправи, я звернув увагу, що там використовуються тренажери та інвентар польської фірми PROUD. Потім я вийшов на них, і вони погодилися допомогти нам у відкритті нової тренажерної зали на нашій навчально-тренувальній базі.

- Розкажіть детальніше про тренажери, якими обладнана наша зала? Чи можна тут побачити якийсь суперсучасний інвентар, якого немає у звичайних фітнес-клубах?

- Перш за все, по центру залу знаходиться швидкісний трек. Це основна зона, тут багато простору для виконання різних вправ. З однієї сторони від треку розміщується аеробна зона, з іншої – силова. Над треком також підвішений металевий каркас, і по боках нього є силові рами. На каркас ми можемо кріпити резину та TRX, зберігати фітболи та нестабільні поверхні – тобто, конструкція дуже практична та зручна у використанні.

Для всіх гравців зала завжди у вільному доступі, і кожен із них має електронний ключ, завдяки якому може спокійно потрапити до зали, аби позайматися у зручний час.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер