Віталій Лобко: «Це робота нападника – знаходитися у потрібному місці та забивати якомога більше голів»

Віталій Лобко: «Це робота нападника – знаходитися у потрібному місці та забивати якомога більше голів»

Форвард «Динамо» U19, який оформив дубль у матчі з ЛНЗ після виходу на заміну, поділився враженнями від гри. 

- ЛНЗ – аутсайдер першості. Чи не було у зв’язку з цим розслабленості перед грою або після двох швидких м’ячів? 

- Ні, перед грою не було жодної розслабленості. Нам тренери кожен день говорять, що не можна втрачати очки, і кожен матч по суті – за чемпіонство, тому що зараз таке становище в турнірній таблиці, що у нас плюс одне очко, і ми маємо всі матчі вигравати. А після швидких голів просто стало трохи спокійніше, але ми не зупинилися, далі йшли вперед і забивали ще голи. 

- Яку настанову давав тобі тренер, випускаючи на заміну?

- Настанова була чіплятися попереду за всі м’ячі, аби був постійний тиск на захисників ЛНЗ. Також знайти свій момент і забити гол. 

- У першому твоєму голі ключем була готовність першим дотиком прокинути м’яч на хід? Це натренований маневр? 

- Я побачив, що Данило Іщенко віддає мені пас. Тоді швидко повернув головою, аби глянути, яка ситуація у мене за спиною. Побачив, що захисник біжить на мене, і я одразу прокинув м’яч повз нього. Далі вже виходив практично віч-на-віч і підготував удар лівою ногою. 

- У другому епізоді ти буквально перехопив м’яч у партнера – Калина. Це було сплановано чи вийшло спонтанно, бо в тебе була краща позиція? 

- Я побачив, що Владислав Калин біжить просто на мене. Тож вирішив підхопити у нього м’яч та пробити по воротах. Добре, що все вийшло як треба. Це робота нападника – знаходитися у потрібному місці та забивати якомога більше голів. 

- Ти є справжнім джокером команди, забивши усі сім голів у цьому сезоні після виходів на заміни. У чому секрет цього успіху? 

- Жодного секрету в мене немає, просто особливий настрій на гру та бажання забити якомога більше голів. 

- У минулому сезоні ти забив 13 голів. Яку планку ставиш перед собою особисто на цей сезон? 

- Напевно, у цьому сезоні ставлю своєю метою забити не менше, ніж у минулому, тобто не менше 13-ти, та в цілому провести дуже добрий сезон і головне – стати чемпіонами.  

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер