Віталій БУЯЛЬСЬКИЙ: «Динамо» - більше, ніж рідний клуб »

Віталій БУЯЛЬСЬКИЙ: «Динамо» - більше, ніж рідний клуб »

- Я дуже вдячний «Динамо», президенту клубу і всьому керівництву за пропозицію підписати контракт. Я навіть не роздумував - секунд через 10 відповів, що готовий це зробити. «Динамо» - більше, ніж мій рідний клуб, це клуб, який зробив із мене футболіста, і я готовий віддавати йому всі сили на футбольному полі й поза ним.

- Ви в «Динамо» з 16-ти років. Який період кар'єри вважаєте ключовим?

- Напевно, коли щойно прийшов, коли мене помітив Володимир Мунтян та я підписав перший контракт на рік. Потім прийшов Олександр Хацкевич, він довіряв мені, я почав грати. Завдяки Олександру Миколайовичу, перейшов на правах оренди до «Говерли», щоб пограти в Прем'єр-лізі. Думаю, це і стало переломним моментом.

- Чи пам'ятаєте свій дебют за «Динамо»?

- Так, це був матч 1/16 фіналу Кубка України з кременчуцьким «Кременем», ми грали у Кременчуці на штучному полі, а я вийшов на заміну наприкінці матчу на 7-8 хвилин. Пам'ятаю, що ми тоді перемогли з рахунком 3:2.

- Ви підписали контракт напередодні фіналу Кубка України, з яким настроєм їдете до Дніпра?

- Напевно, з іще більшою мотивацією. Клуб запропонував мені контракт, і я хочу віддячити йому і зробити для «Динамо» в рази більше, ніж воно зробило для мене.

- Які плани і цілі ставите перед собою на найближчі п'ять років?

- Ставлю завдання грати в основному складі, допомагати команді перемагати і досягати великих успіхів. А терміни контракту не такі вже й важливі, якщо футболіст буде показувати хороший рівень, клуб його з задоволенням продасть, у цьому не буде жодної проблеми.

- Крім вас контракти з «Динамо» подовжили Шапаренко, Бурда, Циганков... Вас можна назвати основою команди на найближчі п'ять років?

- У кожного футболіста бувають і підйоми, і спади, склад може часто змінюватися. Можу лише сказати, очевидно, що керівництво клубу робить ставку на молодих футболістів, щоб працювати на перспективу, тому їх більше підпускають до основного складу і довіряють.

- Як змінилася ваша роль у команді, коли ви тільки прийшли до «Динамо», і зараз?

- Звісно, з віком усе змінюється, не лише у футболі, а й у житті, поглядах, ставленні до багатьох речей. Я прийшов молодим, жив на базі, зараз у мене вже є сім'я, діти. Час летить, тому у футболі потрібно вичавити з себе максимум, щоб допомогти клубу, і щоб про тебе говорили лише у позитивному контексті. Звичайно, це неможливо, якщо не завойовувати титули і кубки, адже в історії залишаються саме вони, і їхня наявність приємна.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер