Віталій Буяльський: капітан хоче підвищення

Віталій Буяльський: капітан хоче підвищення

За півтора року виступів у «молодіжці» Віталій Буяльський став одним із лідерів колективу. Причини цього як риси характеру, так і позиція на полі, яка зобов’язує вміти організовувати гру команди. Саме Віталію в нинішньому сезоні Олександр Хацкевич довірив виводити молодіжний склад «Динамо» на ігри в якості капітана. Зараз Буяльський проходить передсезонний збір у складі першої команди.

- Віталію, розкажіть, яким чином ви потрапили до «Динамо»?

- Я народився в місті Калинівка Вінницької області. До чотирнадцяти років займався футболом у місцевій школі, після чого поїхав на перегляд до київського РВУФК. Був прийнятий та залишився в Києві. Добре, що у столиці мешкає моя старша сестра, це дуже допомогло. Влітку 2010 року завершив навчання у РВУФК, зіграв у фінальній частині чемпіонату України, й отримав запрошення від Володимира Мунтяна пройти перегляд у «Динамо». Напевно, моя гра сподобалася, якщо запропонували укласти з клубом контракт. Перші півроку тренером молодіжної команди був Мунтян, а в січні минулого року його змінив Олександр Хацкевич.

- Хтось ще з вашого випуску РВУФК був запрошений до «Динамо»?

- На різних періодах навчання декого запрошували на перегляд до динамівської школи. Зараз у молодіжному складі грає Бадрі Акубардія.

- Юрій Сьомін у двосторонніх іграх використовує вас на різних позиціях. Де відчуваєте себе найбільш комфортно?


- У центрі поля, з акцентом на атаку. Іноді виходив фланговим півзахисником. Мені подобається комбінувати, створювати на поле. Від цього отримую задоволення.

- Із чим пов’язуєте невдалі виступи молодіжного складу в минулому році?

- У нас e турнірі наймолодший склад, гравців беруть прямо з дитячої школи. Потрібен час, щоб зміцніти, зігратися один з одним. Задачу перемагати з нас ніхто не знімав, але не завжди це виходить робити.

- Гра кого з футболістів на вашому амплуа найбільше імпонує?

- Виокремлю тріо з «Барселони» – Мессі, Хаві та Іньєсту.

- Як дізналися про виклик до першої команди, як вас прийняли її гравці?

- Восьмого січня на тренуванні молодіжного складу Олександр Хацкевич сказав, що їду на збір із першою командою. Побажав мені успіхів. На зборі більше спілкуюся з молодими гравцями – Рибалкою, Лухтановим, Макаренком. На полі такого розподілу немає, там усі рівні, радять та допомагають один одному. Була розмова із тренером Борисом Ігнатьєвим. Він увів до курсу футбольних справ, а також дав кілька порад, як поводитися в колективі.

Віталій Буяльський


Дата народження: 6 січня 1993
Місце народження: м. Калинівка (Вінницька область)
Зріст: 176 см.
Вага: 66 кг.
Амплуа: півзахисник
У «Динамо» з липня 2010 року

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер