Віталій БУЯЛЬСЬКИЙ: «Відповідально готуємося до поєдинку з «Ворсклою»

Віталій БУЯЛЬСЬКИЙ: «Відповідально готуємося до поєдинку з «Ворсклою»

- Багато хто говорить, що для «Динамо» гра з «Ворсклою» – прямий шлях до «золота». Потрібно лише виграти в неділю. Чи це так?

- Не сказав би, що це так. Ми готуємося до кожної гри, як до вирішальної, як до фіналу, здобувати три очки необхідно в іграх із кожним суперником. В останніх трьох поєдинках чемпіонату необхідно виграти – в цьому випадку станемо чемпіонами. Звичайно, хотілося би завоювати цей титул заздалегідь – для цього потрібно в очній зустрічі переграти «Шахтар». Але ми поступово йдемо від матчу до матчу, від одного підготовчого тижня до наступного.

- З яким настроєм тренується команда? Чого більше – знервованості та очікування ще одного титулу або ж спокою та впевненості у своїх силах?

- Тренуємося з хорошим настроєм, усі хлопці максимально віддаються на тренуваннях. Відповідально готуємося до найближчого поєдинку з полтавською «Ворсклою», налаштовуємося на перемогу та розраховуємо взяти у цьому матчі максимальну кількість очок.

- «Ворскла» вважається серйозним опонентом для будь-якого з лідерів. У чому секрет полтавчан?

- У цій команді є хороші, кваліфіковані футболісти, які не один рік грають разом та довели свій високий рівень в Україні. Наприклад, багато років у нашому чемпіонаті виступає досвідчений Младен Бартулович, також Антон Шиндер та низка інших футболістів, які непогано грають на контратаках. Думаю, ми добре вивчимо цю команду, але насамперед, звичайно, зосередимося на власних діях.

- У першому колі побоювання з цим суперником не знайшли підтвердження – 4:0 у гостях. Які моменти того матчу залишилися в пам'яті й чи варто проектувати це на майбутню зустріч?

- З того часу, як ми зіграли матч першого кола в жовтні минулого року, минуло доволі багато часу, тож не знаю, наскільки нам знадобиться інформація про попередню нашу зустріч. Все ж таки, багато чого змінилося, «Ворскла» пройшла збори, в колективі з'явилися кілька нових футболістів – Олексій Довгий, той же Дмитро Хльобас. Та й гра у них трохи змінилася. Тож ми дивилися та розбирали їхні останні матчі, думаю, з них можна отримати більше корисної інформації. До цього суперника готуємося, як до серйозної команді, яка бореться за місце в зоні єврокубків, зокрема, право виступати в Лізі Європи.

- Ви особисто знайомі з кимось із футболістів «Ворскли»? У вас є друзі у складі цієї команди?

- Ні, близьких друзів немає, а знайомий із Дімою Хльобасом, який раніше був у «Динамо-2», а зараз грає за полтавчан. Але перед матчем ми не спілкувалися й майбутню гру не обговорювали.

- Напередодні недільної зустрічі основна команда «Динамо» провела тренувальний матч із «Динамо-2», наскільки цей спаринг був корисним?

- Його вирішили провести, щоб усі футболісти були в тонусі, отримали ігровий час та певне навантаження. У цій двосторонці ми моделювали майбутню гру з «Ворсклою», тож готуємося ретельним чином.

- Чи легше зараз концентруватися на головному завданні, коли інші турніри вже не забирають сил та уваги?

- Не можу сказати, що набагато легше – все ж таки, хотілося би продовжувати виступи й у Кубку України, й у Лізі Чемпіонів. Адже чим більше ігор, тим краще, тоді всі футболісти перебувають у тонусі, та й набагато цікавіше виступати на кількох фронтах. Тож було б краще, якщо б ми грали в усіх турнірах.

- Вражають показники «Динамо» в захисті. Чи означає надійність біля своїх воріт, що саме від цього компонента відштовхується тренерський штаб?

- Ні, добре обороняється в нас уся команда, як і атакує. Намагаємося відразу вступати у відбір м'яча, щоб не дозволяти супернику проводити контратаки, відбирати м'яча на чужій половині поля та не давати можливості опонентам наближатися до наших воріт.

- Чи можна вважати головним надбанням «Динамо» в нинішньому сезоні стабільність – без особливих злетів, але й суттєвих падінь?

- Про стабільність, напевно, краще може розповісти тренерський штаб або футбольні експерти, які оцінюють ігри. Моє ж завдання, як футболіста, виходити на поле та грати так, як цього вимагає головний тренер.

* фото В.Раснер

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер