Віталій ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ: «Карпати» для «Динамо» завжди були «міцним горішком»

Віталій ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ: «Карпати» для «Динамо» завжди були «міцним горішком»

- Віталію Григоровичу, як ви оціните старт нинішнього сезону для «Динамо» – нервові ігри, але при цьому максимальна кількість набраних очок?

- Зазвичай після чемпіонства така нервовість властива не лише нашим командам, а й чемпіонам інших країн. Чемпіони, як правило, важко розпочинають новий сезон, але потім, у більшості випадків, набирають хід, коли футболісти врешті переоцінюють свою гру, розуміючи, що вони мають постійно доводити свій статус найсильніших, а це можна зробити лише безпосередньо на футбольному полі. У «Динамо» так само перші тури були важкими, але добре, що обійшлося без втрати жодного залікового пункту. Хоча при цьому той самий «Шахтар», у якого мотивації має бути більшою, ніж у «Динамо», й який раніше розпочав свою підготовку до нового сезону, вже втратив перші очки. Думаю, динамівці найближчим часом визначать свій оптимальний склад та знову демонструватимуть найкращу гру.

- Чи «вписалися» вже, на вашу думку, у командні побудови нові гравці, які були підписані цього літа?

- Нові гравці, зокрема Жуніор Мораес та Микола Морозюк, настільки органічно влилися у гру команди, ніби вони вже багато років за неї виступають. Звичайно, найлегше було Миколі, адже він є динамівцем, нашим вихованцем. Але з перших же матчів чудово себе проявляє й Жуніор – це справжній боєць, який не дає спокійного життя гравцям оборони будь-якої команди.

- Наступний суперник «Динамо» перебуває у своїй чи не найкращій формі – після поразки на старті три поспіль «сухі» перемоги та чисте третє місце за «Динамо» та «Шахтарем». Тож на динамівців найближчої суботи чекає дуже серйозний іспит?

- Я би сказав, що кожна гра для нас може виявитися важкою, навіть на своєму полі, оскільки кожен суперник виходить на гру проти чемпіона з особливим бажанням. Тим паче, «Динамо» доведеться зіграти з командою, яка вже дуже давно не набирала максимуму очок у трьох поспіль турах. Гра однозначно буде важкою, але я вірю в те, що «Динамо» доведе, що заслужено є лідером вітчизняного футболу.

- У чому, на вашу думку, криється причина несподівано успішного старту сезону для «Карпат»?

- Історично так склалося, що «Карпати» завжди, ще з радянських часів, славилися дуже сильним командним духом. Вони завжди грали з душею, натхненням, віддавалися своїй справі, прагнучи бути першими в усьому. У складі команди традиційно зібрані найкращі футболісти з усієї Західної України, й, напевно, зараз підібралося дуже хороше молоде покоління. А також хороший тренер, Ігор Йовичевич, який хоч і є іноземцем, але давно живе в Україні, добре знає нашу мову, звичаї. Відчувається, що команда є єдиним цілим, це було помітно ще наприкінці минулого сезону, хоч «Карпати» посіли невисоке місце через позбавлення очок. Зараз для львів’ян важливо не зменшувати обертів.

- Чи можна назвати «Карпати» «зручним» або, навпаки, «незручним» суперником для «Динамо»?

- Останнім часом «Динамо» регулярно перемагає львів’ян. Але якщо пригадати більш давні часи, пам’ятаю, як у 1971 році, коли «Карпати» проводили свій перший сезон у вищій лізі, ми, добре розпочавши сезон, у Львові несподівано поступилися з рахунком 1:3. Щоправда, й чемпіонство в тому ж сезоні ми оформили, перемігши «Карпати» вже на власному полі в другому колі. Взагалі, «Карпати» для «Динамо» завжди були «міцним горішком».

- Давно склався свого роду стереотип, що «Карпати» все ж є яскраво вираженою «домашньою» командою…

- Поза всяким сумнівом! Дома дійсно допомагають і стіни, і глядачі, і атмосфера, яка у Львові завжди особлива. Звичайно, в Києві їм буде набагато важче. Однак це в жодному разі не означає, що матч буде простим для «Динамо».

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Ще більше новин на офіційній сторінці київського «Динамо» у Facebook

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер