Віталій ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ: «Нападники мало забивають»

Віталій ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ: «Нападники мало забивають»

- Гра динамівських нападників у нинішньому сезоні залишила неоднозначне враження. Загалом, усі чотири наших форварди виступали непогано, але не можу сказати, що протягом сезону всі вони грали однаково впевнено, як належить нападникам команди «Динамо» Київ.

- Головні бомбардири команди – Ярмоленко та Ідейє, які забили на двох трохи менше половини м'ячів команди (у кожного по 12 голів). На ваш погляд, це нормальний показник для форварда?

- Вважаю, у такому чемпіонаті, як український, 12 м'ячів – замало. Потрібно забивати більше 20-ти. У ключових, я би сказав – вирішальних іграх, наприклад, із донецьким «Шахтарем», форварди не проявили себе належним чином. Також вони провалили матч із «Зорею», в якому так і не спромоглися розпечатати ворота суперника. Тобто, в потрібних ситуаціях, коли на них була вся надія, наші форварди не відзначилися.

- У другій половині сезону Ярмоленко відзначився лише одного разу. Із чим, на ваш погляд, у нього пов'язаний спад результативності?


- Складно сказати. Можливо, Андрій був занадто впевнений у собі та знизив вимоги до підготовки до ігор. Дані у форварда закладені від природи, вони включають у себе здатність або навіть дар забивати неймовірні м'ячі. Ярмоленко почав блискуче, забивши 11 м'ячів до зимової перерви, але лише один м'яч за друге коло – це занадто мало. Навіть незважаючи на те, що Ярмоленко номінально вважається півзахисником.

- Андрій та Браун були реальними претендентами на перемогу в бомбардирських перегонах, їм не вистачило кількох м'ячів...

- Так, переможці Майкон та Селезньов забили лише по 14 голів, тому можу сказати, що всі форварди, які виступають в українському чемпіонаті, мало відзначаються. Наприклад, у чемпіонаті Іспанії, який набагато сильніший за український, футболісти забивають по 40 м'ячів.

- Мілевський майже не забивав в єврокубках, але шість разів відзначився у чемпіонаті. Як можете оцінити його гру?

- У нього є хороші якості, він може і притримати м'яча, і зіграти висунутого форварда. Але в нинішньому сезоні він діяв не так, як належить центральному нападнику. Йому також потрібно більше забивати, грати яскравіше.

- На ваш погляд, пара центральних нападників Ідейє – Мілевський найбільш оптимальна, або потрібно шукати інші поєднання?

- Звичайно, я би хотів у нас бачити пару Мессі – Криштіану Роналду (посміхається). А також хорошу четвірку футболістів у середній лінії, двох надійних центральних захисників, двох чудових крайніх, як, наприклад, Алвеш. Якщо серйозно, безумовно, бажано мати форвардів, які багато забивають, грають гостро, цікаво, яскраво, не дають відпочинку захисникам суперника. Таким у «Динамо» був, наприклад, Зозуля, який, на жаль, не підійшов.

- Шевченко провів лише половину матчів, і в них він справно забивав. Як вважаєте, ще рік він пограє?

- На мій погляд, у нього ще є порох у порохівницях, але, безумовно, найкращі роки вже давно минули. Бажано, звичайно, щоб він ще пограв.

- Відновився після низки травм Артем Кравець, провів кілька матчів за молодіжний склад. Як вважаєте, на нього можна розраховувати в наступному сезоні?

- Це краще знають тренери. Дай Боже, щоб цей випускник нашої школи заграв як слід, дуже цього хотілося би. Хлопчик він хороший, але після незабутнього дебюту трохи «загубився» через травми. Можливо, стався якийсь психологічний надлом у його свідомості. Тому його нинішній стан оцінити складно.

- У сезоні 2008/2009 наша команда забила 71 м'яч, у наступному – 61, у минулому – 60, а в нинішньому лише 56. Чому, на ваш погляд, результативність команди з кожним роком падає?

- Це пов'язано з тим, що не прогресують форварди. Загалом, гра команди в атаці не посилюється.

- У сезоні 2008/2009, коли «Динамо» стало чемпіоном, команді знадобилося забити 71 м'яч, на 24 більше, ніж «Шахтар». А в нинішньому вже гірники випередили нас на таку ж кількість голів. Значить, чемпіонство безпосередньо залежить від результативності?

- Звичайно, чим більше команда відзначається, тим більше очок набирає. Плюс, її матчі стають набагато більш видовищними, яскравими, що, безумовно, залучає вболівальників на стадіон та підвищує вірогідність здобуття титулів у всіх турнірах.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер