Віталій Косовський: «Думаю, перемога буде за “Динамо”

Віталій Косовський: «Думаю, перемога буде за “Динамо”

Здавалося лише недавно Віталій Косовський радував київських уболівальників своїми блискучими діями на лівому фланзі півоборони "Динамо". Та через проблеми зі здоров'ям змушений був передчасно завершити кар'єру футболіста. Нині Косовський є одним із селекціонерів клубу.

- Віталію, що саме очікуєте від матчу сезону?
- Перш за все, хочу побачити хороший, змістовний футбол. Звичайно, бажаю перемоги "Динамо" і гадаю, що саме команда Михайличенка - фаворит у цьому протистоянні. Як на мене, "Шахтар", після двох поразок у чемпіонаті, перебуває не в найкращому психологічному стані. Динамівці ж, навпаки, з кожним матчем набирають оптимальної форми. У такому поєдинку важливо реалізувати "свої" моменти, адже все може вирішити один забитий м'яч.

- Чи відрізняються нинішні києво-донецькі протистояння від тих, в яких ви брали участь?
- Навіть не знаю. Хіба що кількістю легіонерів у складах обох команд. Ще чотири-п'ять років тому українці за чисельним складом переважали, а тепер - навпаки. На такі поєдинки, як "Шахтар" - "Динамо", особливо налаштовуватися не потрібно - всі і так чудово розуміють, що боротьба триватиме впродовж дев'яноста хвилин матчу. У такому випадку на перше місце виходить концентрація, адже можна вигравати впродовж усього матчу, але потім пропустити і втратити перемогу.

- Можете когось виокремити у складах команд по перших поєдинках чемпіонату?
- Чесно кажучи, я не так багато бачив матчів донецького "Шахтаря", аби когось виокремлювати. Щодо "Динамо", то непоганий вигляд у перших матчах мав Марис Верпаковськис. Важливо, що він одразу почав забивати. Також відзначу Бадра Каддурі, який упевнено закриває лівий фланг.

- До столиці Донбасу на матч не збираєтеся?
- Ще не знаю. Якщо "розберуся" з роботою і буду вільний, то обов'язково побуваю на цьому матчі.

- Ваш прогноз?
- Я не називатиму конкретний результат. Скажу лише, що "Динамо" переможе.

Сергій Циба, газета “Український футбол”.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер