Віталій Мандзюк: «Команда в нас амбітна»

Віталій Мандзюк: «Команда в нас амбітна»

Першу половину сезону 2008/09 Віталій МАНДЗЮК виступав на правах оренди за «Арсенал». На початку березня захисник повернувся до «Динамо» і перший час перебував у запасі, а в травні в кількох матчах вийшов в основному складі. Зокрема, в останньому поєдинку чемпіонату проти «Шахтаря».

- Будь-яка перемога приємна, а особливо – над таким принциповим суперником, як «Шахтар». Це була завершальна гра сезону та останній матч Палича… Дуже хотів його порадувати, що, в принципі, й вийшло.

- Як хлопці поставилися до його переходу?

- Ми попрощалися, в багатьох на очах були сльози. Юрій Павлович став для нас рідним, як і ми для нього. Але так склалися обставини, його нема за що судити.

- Як можеш охарактеризувати цей сезон для «Динамо»?

- Він вийшов хорошим – ми посіли перше місце в чемпіонаті. Але з іншого боку, програли те, над чим працювали цілий рік – і Кубок України, і Кубок УЄФА. Трохи не вистачило нас на кінцівку сезону. Хоча, якщо порівнювати цей сезон з минулим, то прогрес очевидний. Гадаю, «Динамо» йде в правильному напрямі.

- Сьогодні гра вийшла напруженою, а результат матчу вирішив єдиний гол. Довелося похвилюватися?


- В поєдинках сильних команд часто один із суперників виграє з різницею в один м’яч. Тобто, гра йде до помилки. Сьогодні її припустився «Шахтар», і ми скористалися з цього.

- Які плани на найближчий час?

- 1-го червня нас збирає тренер збірної Михайличенко. До того часу буду їздити на базу, щось робити самостійно, оскільки після п’яти днів без тренувань важко увійти до робочого ритму. Після матчів за національну команду буде два тижні відпустки, яку планую провести у батьків, у Криму.

- Чого очікуєш від наступного сезону під керівництвом нового тренера?


- Як завжди, перемог і виконання максимальних завдань. Тим паче, команда в нас амбітна, ми дісталися півфіналу Кубка УЄФА. Тому чекаю на найвищі досягнення: перших місць у всіх турнірах, в яких ми беремо участь.

- Як вважаєш, Газзаєв зможе перевершити досягнення Сьоміна?

- Це покаже час. Поки ми не знаємо, який футбол сповідує Валерій Георгійович, які ігрові схеми побудує.

- Тепер футболістам доведеться все наново доводити тренеру. Як гадаєш, шанси на потрапляння до основи в усіх рівні?


- Звичайно. Газзаєву ж не вчора запропонували прийняти «Динамо». Гадаю, команда була під його спостереженням певний час, він її вивчав. Згоден із тим, що після відпустки кожен повернеться в різному функціональному стані. Хтось гратиме за збірну, а хтось відпочиватиме. Одні повернуться раніше, інші пізніше. До початку чемпіонату залишиться мало часу, тому головним буде підвести фізичні кондиції хлопців до спільного знаменника.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер