Віталій Мандзюк: «Тепер нас багато»

Віталій Мандзюк: «Тепер нас багато»

Нинішньою зимою «Динамо» омолодилось. Із команди пішли Белькевич і Федоров, які багато років служили вірою і правдою і замінити яких готові близько десяти гравців основної команди. Один із них – Віталій Мандзюк – уже має досвід ігор за основний склад «Динамо».

Минулого року позиція центрального захисника, на якій виступає Віталій, була, чи ненайпроблемнішою. Але допомогти команді Мандзюк міг лише морально. Фізично ж вийти на поле захиснику завадила важка травма і тривале післяопераційне відновлення. Зараз негаразди позаду і динамівець а рівні з іншими готується до весняних стартів.

- Віталію, із яким настроєм приступив до роботи на зборі?

- Із робочим. Радий, що відновився після травми і з новими силами почав тренуватись. Важко, адже пропустив. Перед відпусткою хлопцям роздали спеціальні програми, які потрібно було виконати. Тому «втягуючої» роботи в цьому році не було, відразу приступили до серйозних тренувань, двічі на день.

- Із відпустки вийшов раніше, ніж гравці першої команди. Відпочити встиг?

- За останні місяці графік дещо зсунувся. Коли вся команда працювала, відпочивав, відновлював хвору ногу. Потім, коли усі пішли на канікули, самостійно бігав, приводив організм в «робочий» стан. Намагався заздалегідь підготуватись до серйозної роботи і підготовчий період.

- Із Юрієм Сьоміним і Вінченцо Пінколіні цікаво працювати?

- Так. Зараз на ранковому тренуванні іде звичайне фізпідготування, а ввечері працюємо з м’ячами. Якщо зараз не буде навантажень – витримати довгий сезон просто не вистачить сил.

- Велика кількість викликаних на збір твоїх ровесників полегшує роботу?

- Звичайно, це добре, що до першої команди залучають молодих хлопців, вихованців «Динамо». Пригадую свої перші поїздки на збори, коли почувався не зовсім упевнено. Навколо досвідчені авторитетні гравці, легіонери, не важко розгубитись. А зараз нас багато і це сприяє роботі.

- Які плани на Кубок Першого каналу?

- Зараз важко говорити напевне. Усі команди готуються до чемпіонатів, невідомо, у якому стані вони до турніру. У ногах мабуть накопичилась втома. Хто буде терпіти, хто проявить морально-вольові якості, хто більше захоче, той і переможе.

Шановні читачі! Працююча разом із командою на зборі в Ізраїлі знімальна група «Динамо» ТВ» регулярно регулярно готує відео-звіти, у які потрапляють найцікавіші і найважливіші моменти минулого дня. Переглянути їх можна на www.fcdynamo.kiev.ua. Розширені репортажі про початок підготовки і участь у Кубку Першого каналу дивіться у найближчих випусках програми «100% «Динамо».

www.fcdynamo.kiev.ua (Ейлат - Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер