Віталій Мандзюк: «У Кубку УЄФА зіграти не зможу»

Віталій Мандзюк: «У Кубку УЄФА зіграти не зможу»

Все меншим стає представництво динамівців у столичному «Арсеналі». На початку нинішнього сезону до команди Олександра Заварова на правах оренди перейшли Євген Шмаков, Денис Олійник, Володимир Лисенко та Віталій Мандзюк. Першим склад «канонірів» залишив Шмаков, який зараз виступає за «Таврію», під час зимової перерви до «Металіста» вирушив Олійник, а буквально днями до «Динамо» повернувся Мандзюк.

- Віталію, ти знову повноцінний динамівець. Коли дізнався, що команда повертає тебе з оренди?

- Це сталося достатньо несподівано. 27-го лютого, після тренування «Арсеналу», мені зателефонували і запитали, чи є в мене бажання повернутися до «Динамо». Я з радістю погодився, оскільки дуже хочу знову грати в біло-синій футболці. До цього цілеспрямовано готувався до матчу в чемпіонаті, який за день мав провести «Арсенал», і нічого іншого не було навіть у думках. А тут, така новина! Звичайно, було дуже приємно, тепер буду готуватися вже до динамівських поєдинків. В останню мить мене встигли заявити на другу частину сезону.

- Повернення пов'язане з проблемами в захисті у «Динамо»?


- Можливо. Серйозну травму отримав Пап Діакате, внаслідок чого довелося перебудовувати всю лінію оборони. Команді не вистачає захисників, напевно, тому мене й повернули.

- Партнери по команді зраділи твоєму поверненню?

- Так, всі тепло зустріли. Поспілкувався з хлопцями, вони запитали про причину раннього повернення. Всі знали, що моя оренда в «Арсеналі» розрахована до літа. Загалом, усі були раді мене бачити.

- До весняної частини сезону ти готувався з «Арсеналом». Як оціниш свою роботу на зимових зборах?

- Гадаю, я добре попрацював, зіграв у багатьох контрольних поєдинках. Форму ми в основному через ігри і набирали, іноді проводячи по два матчі на день. Плюс зіграв два матчі за збірну на Кіпрі. Єдина проблема полягала в тому, що в останній грі я зіткнувся з суперником і отримав невелику травму голови. До Києва приїхав з розбитим лобом і одинадцятьма накладеними швами. Був вимушений пропустити тиждень тренувань. Тільки зараз, повернувшись до розташування «Динамо», розпочав заняття. Звичайно, травма трохи вибила з колії, і на перших тренуваннях відчувалося, що фізичних кондицій трохи не вистачає. Але в «Динамо» є кваліфікований тренер з фізпідготовки Пінколіні, тому проблем не виникне. Зараз найголовніше втягнутися в динамівський режим, і все буде гаразд.

- Чи може на твоїй грі позначитися те, що зимові збори ти провів не з «Динамо»?

- Звичайно, є різниця, з ким готуватися. В «Динамо» одна тактика гри, в «Арсенала» інша. Крім того, в команд різні виконавці, підхід до роботи. Але для мене головне бути готовим фізично, а оскільки в «Динамо» я грав раніше, то знаю всі вимоги і манеру гри партнерів. Мені потрібно трохи часу і за кілька тижнів все буде гаразд.

- Під яким номером гратимеш у «Динамо»?

- Ще не знаю, не дізнавався. Гадаю, під 29-м, як і раніше.

- Готовий зіграти в найближчому матчі з «Металістом»?

- Звичайно. Я готуюся разом з усіма, і Юрій Сьомін може в будь-яку мить на мене розраховувати. Зроблю все, щоб допомогти команді. А чи вийду в основному складі, або з лавки запасних, – вирішувати тренеру.

- Віталію, в Кубку УЄФА ти зможеш виступати?

- У цьому полягає єдина проблема. На жаль, ні.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер