Віталій Мандзюк: «За «Рубіном» давно стежив»

Після двох матчів Віталія Мандзюка за збірну України, тренер «Динамо» Валерій Газзаєв дозволив футболісту показати себе в кубковому поєдинку проти «Металіста». Віталій не підвів, а «Динамо» досягло потрібної перемоги. Про гру з харків'янами та майбутній поєдинок Ліги чемпіонів проти «Рубіна» і була наша розмова.

- У неділю в нас вихідний, тому встиг відновитися і почуваю себе нормально. В понеділок увечері в команди був заїзд на базу і низка відновлювальних заходів. Отже до вівторка вже всі будуть у формі.

- Грати проти колишнього динамівця Дениса Олійника в суботньому матчі було незвично?

- В принципі, нормально. Кожен із нас захищав кольори своєї команди. Я просто знав, що Денис хитрий і постійно буде падати, передбачав його прийоми. Але, бачите, все одно ніби як порушив проти нього правила у штрафному майданчику. Добре, що арбітр не призначив пенальті. Спочатку мені здалося, що одинадцятиметровий сумнівний, але на повторі видно, що порушення було. Денис – хороший футболіст, із ним цікаво грати. Я дуже радий, що довелося зустрітися саме з такою командою, як «Металіст». Адже в матчах проти сильних суперників ти зростаєш як футболіст. Тим паче, що гра була дуже цікавою.

- Навесні «Динамо» три рази поспіль зустрічалося з «Металістом», цієї осені – двічі. Більш вивченого суперника складно уявити?

- Так, але не можу сказати, що це добре. Завжди краще грати з різними командами. Минулого сезону так само було і з «Шахтарем».

- Як вважаєш, наступний поєдинок із харків'янами буде схожим на суботній?

- Я впевнений в одному - він буде цікавим. Інших завдань, окрім як перемогти, ми перед собою не ставимо. «Металіст» також легко не здасться. Я читав інтерв'ю гравців, у яких вони казали, що не погоджуються з цією поразкою, нарікали на непризначений пенальті. Можливо, з нашого боку і були якісь погрішності, але без помилок не буває. Радий, що все закінчилося на нашу користь. Упевнений, господарі спробують реабілітуватися перед уболівальниками і довести, що програли випадково. Вийдемо і будемо битися.

- Не встигли ви відійти від гри у Харкові, як у середу доведеться стартувати в Лізі чемпіонів. «Рубін» вивчали?

- У понеділок тренерський штаб розповів про суперника. Хоча морально нас почали готувати до цього, та ми й самі стежимо, як росіяни грають, і в якій хорошій формі перебувають. Я знаю, що останній матч вони виграли з рахунком 5:1, це вже четверта поспіль перемога «Рубіна» з великим рахунком. Тренер Володимир Шевчук спеціально їздив на матч із «Сатурном», щоб переглянути нашого суперника, вивчити його тактику, комбінації, відзначити якісь хитрощі. З понеділка ми почали цілеспрямовано готуватися до гри з казанцями.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер