Віталій МУХА: «Наступного року на кіберфутбол чекає щось приголомшливе»

Віталій МУХА: «Наступного року на кіберфутбол чекає щось приголомшливе»

Відомий FIFA'шник розповів про особливості його дисципліни, результати та, звичайно ж, про те, як проходило його підписання українським грандом футболу.

З чого все почалося?

Футболом захоплювався я, загалом, завжди. У дитинстві грав у юнацькій команді, шкільній, разом із іншими командами грали в чемпіонаті Києва. Коли подорослішав, то вступив до університету, і «великий футбол» потихеньку відійшов на другий план. FIFA у той час було просто хобі, одним із способів відпочити з друзями, товаришами по команді. Так сталося, що наприкінці 2014 року мене запросили Вконтакте на мій перший онлайн турнір. Тоді я посів друге місце, поступившись більш досвідченому супернику з рахунком 2-1. Після цього було багато тренувань, переглядів стримів. Лише наприкінці 2015 року я приїхав на свій перший LAN-турнір ESWC Ukraine, знову ж таки поступившись лише у фіналі.

Як проходять тренування?

Особисто у мене, до підписання контракту з Динамо Київ, частиною моїх тренувань було те, що я намагався грати на турнірах, де беруть участь топ-гравці, ну і, звичайно ж, як ми це називаємо, - «спаринги» з іншими професійними гравцями, інакше ніяк.

Про плани на майбутнє

На кожному турнірі завжди намагаєшся показати свій максимум та посісти призове місце. Представляючи такий іменитий клуб, як «Динамо», я просто не можу осоромитися. Звичайно, це величезна відповідальність та тиск, але я сподіваюся, що це, навпаки, додасть мені сил. Тим паче, що для цього у мене буде спеціальна система тренувань і, думаю, вона дасть свої плоди. Щодо майбутніх турнірів скажу, що є й пропозиції, є й інвайт, але будь-яка конкретика буде лише після новорічних свят. Можу лише додати, що наступного року на кіберфутбол чекає щось приголомшливе.

Про Динамо та контракт

Ініціатором підписання було Динамо. Зв'язалися зі мною вже після ESWC Ukraine, поділилися планами, баченням нашого співробітництва, й мені сподобалося те, як вони дивилися на майбутнє.

Особливості тренувань із Динамо

Питання підтримки фізичної форми й раніше було актуальним. Це робиться для того, щоб у критичні моменти голова була максимально сконцентрованою. Буде підбір спарингових партнерів, у мене є свої контакти, та й люди з Динамо допоможуть із цим.

Реакція оточуючих на підписання

Коли стало відомо про те, що мене підписав такий клуб, як «Динамо» Київ, я отримав безліч повідомлень, привітань, навіть від людей, з якими вже давно не спілкуюся. Увага ЗМІ, купа журналістів, прес-конференція – все це було новим, стільки уваги та запитань, колінця тряслися, але й це з часом минуло.

Майбутнє в кіберфутболі

Наскільки я знаю, у Франції вже запущено щось на зразок своєї ліги серед кіберфутболістів. Зараз безліч футбольних клубів підписують геймерів в Англії, Іспанії, Німеччини. Навіть чутки пішли, що в 2018 році поряд із Чемпіонатом Світу з футболу буде Чемпіонат Світу з FIFA. Звичайно ж, усе це поки що чутки, але й диму без вогню не буває. Навіть зараз є кілька чемпіонатів, де були лише кіберфутболісти з футбольних клубів.

Звідки взявся нік «labotryas»?

Історія банальна, нічого навмисного або надзвичайного. Просто реєстрував акаунт у PlayStation, давно це було, десь 2006 рік, тоді ніхто не парився через ніки. Далі вже не змінював, оскільки всередині ігрове спілкування перейшло на імена. Коли ж почав виступати на професійній сцені, грав під мейном (основним обліковим записом), і люди запам'ятали саме під цим ніком.

Про Dota 2 Major Championship: The Kiev Major

Дуже круто, що в Україні буде захід такого рівня. Це дозволить звичайним людям інакше поглянути на всю індустрію кіберспорту загалом і, можливо, стримати свій скептицизм.

Декілька слів фанатам

Дякую всім, хто мене підтримує, дивиться та вболіває. Ви мені даруєте дуже багато сил, це дуже сильно відчувається. Постараюся радувати фанатів новими перемогами в майбутньому сезоні!

sport.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер