Віталій Рева: «Гру суперника ще будемо вивчати»

Віталій Рева: «Гру суперника ще будемо вивчати»

Не змінюючи традицій напередодні відповідальних матчів Євро-2004 національна збірна України на базі в Конча-Заспі провела “день відкритих дверей”. Головний тренер “репрезентації” Леонід Буряк ознайомив присутніх з ходом підготовки команди та станом викликаних гравців. Так, динамівці Гусин та Несмачний отримали додатковий день відпочинку і долучаться до основної групи лише в середу. А Юрій Дмитрулін все ще тренується за індивідуальною програмою під наглядом лікарів.

По закінченню офіційної частини голкіпер динамівців Віталій Рева дав інтерв’ю клубному сайту.

-Віталій, ви розраховуєте зайняти місце в воротах у матчах із Грецією та Північною Ірландією?
-У нас в команді три рівноцінних воротаря, кожен з яких має свої сильні сторони. Звичайно, я буду намагатися посісти місце в “основі”, але найсильнішого з поміж нас визначать тренери.

-Тобі має допомогти більший досвід виступів у міжнародних матчах…
-Сергій Шутков також досвідчений воротар, дещо менше зіграв Микола Медін. Я не хотів би категорично підходити до цього питання. Попереду чотири дні тренувань, за результатами яких і визначиться основний воротар.

-Прокоментуйте гру в Донецьку. Чому команда програла?
-Я відповідаю за свою гру, а за команду відповідає тренер. Команда не повинна втрачати своє обличчя, не дивлячись на ситуацію на полі і рахунок на табло. Скоріш за все, в хлопців накопичилась втома. Мені сподобався настрой донецького “Металурга”. Якщо б вони так грали всі матчі, ніяких претензій до них не було. Бажаю підопічним Семена Альтмана такого ж настрою в кожному матчі.

-По грі з “Динамо” важно судити, що лише кілька днів тому металургівці програли 0:8.
-Готуючись до матчу я переглянув запис бременської зустрічі. До рахунку 1:0 на полі була рівна гра. І що після команда пропустила вісім голів вважаю збігом обставин.

Напередодні матчу в Донецьку нас просили забути попередню гру суперника. Але, чи молодість деяких гравців, чи невміння перелаштуватися з Ліги чемпіонів на чемпіонат України… Все залежить від психології футболіста, від вміння настроїтися на кожен матч. Не хочу нікого звинувачувати, адже в футболі, як і всюди, можливі помилки, від яких ніхто не застрахований. Потрібно виходити на поле і відробляти хоча б своїм бажанням та старанням. У недільному матчі цього не було.

-Переглядали матчі збірної Греції?
-Так. У них є гарні виконавці стандартних положень з обох ніг. Їх прізвища називати не буду. Доволі високорослі оборонці… Але, як сказав Леонід Буряк, зі всіма можна грати. В нас ще є час для підготовки та більш детального вивчення гри суперника.

-У якому стані зараз знаходитися Олександр Шовковський?
-Сашко вже тренується з Михайловим у воротах, працює з м’ячем і виконує деякі вправи. Психологічний стан мені важко оцінити, але він багато вже пройшов у житті. Тому переконаний, що з накопиченим досвідом зможе вийти з цієї ситуації. Вважаю, в цьому сезоні він ще з’явиться на полі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер