Віталій СІВКОВ: «Інтерес до футболу потрібно підігрівати цілий рік»

Віталій СІВКОВ: «Інтерес до футболу потрібно підігрівати цілий рік»

- Останнім часом банківська сфера була прихильна до «Динамо», і на різних етапах історії клубу ми мали підтримку цілого ряду фінансових структур. Цю традицію розпочав «Промінвестбанк», і ми повинні сказати «спасибі» тим людям, які нас підтримували з 1993 року. Потім традицію підхопив «ПриватБанк». Ми дуже вдячні «ПриватБанку» за те, що він для нас зробив за роки спільної співпраці, яка, сподіваюся, задовольнила їх так само, як і нас.

Але ніщо не стоїть на місці, життя триває. І сьогодні ми представляємо новий проект співпраці з однією із найбільш авторитетних і найбільш шанованих фінансових установ, якою є банк «Надра». Сьогодні ми підводимо підсумок величезної роботи, яка відсотків на 85-90 проводилася президентом клубу. Саме завдяки Ігорю Михайловичу Суркісу наша домовленість про співпрацю з банком «Надра» значною мірою перевищує обсяги фінансових вкладень, як спонсорських, так і рекламних, у футбольну інфраструктуру київського «Динамо», які були до цього за всю його попередню історію. Перш за все, потрібно привітати його з цим успіхом.

Немає такого футбольного чи взагалі спортивного клубу, який би не ставив перед собою завдання перемагати завжди і скрізь. Футбольний клуб «Динамо» Київ для всіх нас - це тільки перше місце, це тільки перемоги і лідируючі позиції. Ми віримо, що ті додаткові потужні фінансові кошти, які ми зможемо отримати, стануть запорукою нових перемог нашого футбольного клубу. Ми всі будемо працювати для того, щоб досягти тих результатів, яких чекають від головної складової футбольного клубу - основної команди «Динамо» Київ.

Фінансова підтримка і допомога банку - це наші додаткові можливості по вирішенню всіх питань, пов'язаних і з інфраструктурою, і з роботою з уболівальниками. Скільки абонементів ми плануємо продати? Ми хочемо продати абсолютно весь стадіон - всі 63 тисячі місць. Але цей результат дуже складно досягти. Ми розраховуємо, що весь пакет нових спонсорів, з якими ми співпрацюємо в поточному році, як і генеральний спонсор, всі свої зусилля спрямує на те, щоб залучити в новому сезоні максимально велику кількість уболівальників. Вже почався продаж абонементів на новий сезон, і на даний момент їх продано близько двох тисяч. Але це дуже маленька цифра. Ми розуміємо, що зараз період літнього затишшя. Тим не менш, інтерес до футболу потрібно підігрівати цілий рік. У цьому сезоні володарів абонементів чекає багато приємних сюрпризів. З Дмитром Володимировичем Зінковим ми вже почали обговорювати пакет програм, згідно з якими банк буде використовувати і арену, і абонементну програму та інше для того, щоб популяризувати свій бренд і отримати той продукт, який вони мають отримати від нас, як від носія реклами. До роботи над продажем абонементів залучаються й інші наші спонсори - це і торгова марка Arber, і постачальник автомобілів Mitsubishi Motors, і багатопрофільна клініка «Борис», і оператор мобільного зв'язку life).

Ми вислухали велику кількість критики від президента клубу за те, що робота в цьому напрямку поки не досягла задовільних показників. Приймаючи цю критику, ми робимо все можливе, щоб наші показники розвивалися в геометричній прогресії.

Наш клуб намагається охопити всі сегменти вболівальницької аудиторії. Перш за все, це дитячий сектор, який почав функціонувати наприкінці минулого сезону. У цьому питанні нам допомагає офіційний фан-клуб, за що я хочу висловити йому величезну подяку. Але це тільки початок, навіть не перший крок, а тільки наміри, які, сподіваємося, в наступному сезоні будуть розвиватися. Також триває робота над створенням на стадіоні студентського сектора. Це свої підходи до цін, різні організаційні моменти. Традиційно, не забуваємо і про фан-секторі, найвідданіших вболівальників нашої команди.

У цьому сезоні на домашніх матчах «Динамо» вводиться нове поняття - сімейний сектор. Наприклад, приходять на матч батьки з дитиною, і купують два квитки за гроші, а один, для дитини отримують безкоштовно. Всі ці напрямки ми будемо розвивати і популяризувати серед населення Києва та України. Серед тих, хто любить футбол і «Динамо» Київ.

www.fcdynamo.kiev.ua

* Фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер