Віталійс ЯГОДІНСКІС: « Виступаючи на міжнародній арені, футболіст швидше зростає у професійному плані»

Віталійс ЯГОДІНСКІС: « Виступаючи на міжнародній арені, футболіст швидше зростає у професійному плані»

- Вийшов хороший, бойовий матч, в якому було вдосталь моментів. Я думаю, що гра могла би закінчитися з більшим рахунком, ніж 1:1. Але закінчилося так, як закінчилося. Загалом у мене позитивні емоції, дебют вийшов трохи змазаним, але загалом більш-менш непоганим.

Десь нам пощастило, фортуна була на нашому боці. Ми витримали, показали свій характер, не зламалися й наприкінці гри скористалися своїм шансом.

- У збірній ти маєш ті ж функціональні обов'язки, що й у «Говерлі»?

- Завдання в плані тактики трохи різні, але загалом абсолютно ті ж обов'язки – грати надійно та строго в обороні.

- Як оцінив твою гру тренер збірної Латвії Маріанс Пахарс?

- Тренер сказав, що незадоволений грою команди загалом. За результат він нам сказав окремо подякував, але залишився незадоволеним грою. Що стосується особисто моєї гри – тренер поки нічого не сказав, лише привітав із дебютом.

- З якими почуттями ти виходив на поле проти своїх одноклубників?

- Клуб є клуб, а у збірних ми були по різні боки барикад. Тому я виходив на поле та бився так само, як і в будь-якій іншій грі.

- Що думаєш про перспективи збірної Латвії? Чи залишилися шанси поборотися за вихід до фінальної частини?

- Шанси завжди є. На кожну гру потрібно виходити лише з однією мотивацією – перемогти, взяти три очки. Поточне п'яте місце нашої збірної ще ні про що не свідчить, адже в нас ще попереду багато ігор, й у кожній ми будемо битися за перемогу. Нехай навіть десь буде нічия, але ми будемо все одно виходити на поле із завданням вигравати в кожному матчі. Я думаю, що шанси в нас є.

- Перший повний матч у складі національної збірної відкриває перед тобою нові перспективи?

- Подивимося. Тренер оцінить мою гру, зробить певні висновки та буде відштовхуватися від цього. Лише йому вирішувати, чи можу я на даний момент уже грати в основному складі збірної, чи я ще, можливо, не готовий.

- Як ти вважаєш, виступаючи за національну збірну, можна звернути на себе увагу тренерського штабу «Динамо»?

- Думаю, безумовно! Виступаючи на міжнародній арені, футболіст швидше зростає у професійному плані та, відповідно, дає привід для роздумів головному тренеру.

- Свою оренду в «Говерлі» вважаєш обґрунтованою? Чи задоволений ти своїм прогресом?

- Так, абсолютно задоволений. Головне, що я граю в основному складі, у Прем'єр-лізі України. Думаю, що на даний момент головне для мене – це практика. Будеш грати у клубі – будеш грати й у збірній та, відповідно, зростати, прогресувати надалі.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер