Віталію Сівкову – 60! Колеги вітають ювіляра

Віталію Сівкову – 60! Колеги вітають ювіляра

Сьогодні першому віце-президенту ФК «Динамо» Віталію Сівкову виповнюється 60 років! Цього дня його вітають рідні та друзі, колеги та партнери. Більше про ювіляра розповіли люди, які добре його знають, які не один рік роблять загальну справу.

Ігор Суркіс, президент ФК «Динамо»:

- Вітаю! Дата досить-таки серйозна, за плечима певний життєвий шлях. Віталій Сівков у клубі відповідає за один із основних напрямів – економічний блок. Працюю з ним як президент клубу ось уже дванадцять років і не маю жодних сумнівів у його чесності й порядності. Небагато людей на сьогодні є, і він це знає, на кого я можу повністю покластися. Як завжди буває: «де фінанси – там проблеми». Віталій Семенович перевірений роками й будь-яке завдання, яке я йому доручаю, завжди дуже чітко й якісно виконує. Ніколи не чув від нього слова «ні». Знаходить вихід із будь-якої ситуації, а вони іноді бувають складні. Абсолютно завжди можу покластися на нього і знаю, що він не підведе. Мені здається, це найголовніше. Бажаю йому міцного здоров’я, благополуччя сім’ї, щоб він ще довгі роки працював на процвітання улюбленого нами клубу «Динамо».

Михайло Петрашенко, віце-президент ФК «Динамо»:


- Не один рік знаю Віталія Сівкова як одного з керівників футбольного клубу «Динамо», колегу й товариша. За службовим обов’язком нам доводиться багато працювати разом, розвиваючи клубну інфраструктуру, приводячи її до найвищих вимог. Наш ювіляр уміє швидко зрозуміти проблему й із багатьох варіантів рішення обрати правильний. Відзначу його принциповість, високу працездатність, уміння правильно ставити завдання й вимагати їхнього виконання.

Володимир Старовойт, віце-президент ФК «Динамо»:

- Віталій Сівков уже не одне десятиліття працює на відповідальних посадах. Спочатку в Міністерстві торгівлі УРСР, потім у Міськвиконкомі першим заступником начальника Главку. Фахівець високого класу, дуже грамотний, кандидат економічних наук. У «Динамо» він із перших років заснування клубу, весь час працює на посаді заступника президента. На ньому одна з найважливіших ділянок – економічне життя клубу. Як би не вважали, що в «Динамо» хороший бюджет, у сучасних умовах дуже складно крутитися, щоб встигнути вирішити всі питання. Віталій Сівков керує всією господарською роботою, практично жодне рішення в житті клубу не ухвалюється без його участі. Як кажуть у таких випадках, «із розумною людиною приємно працювати, але важко». Він дуже вимогливий, і вимогливий по ділу. Сам показує приклад, повністю віддається улюбленій справі, першим приходячи на роботу. Можу сказати, навколо таких людей і крутиться все життя.

Юрій Піхтовніков, директор стадіону «Динамо» им.Валерия Лобановського:

- У своєму житті я працював з багатьма керівниками й можу сказати, що Віталій Сівков – найбільш системний і організований з них. Великий трудоголік, який приходить на роботу о восьмій ранку й затримується на ній допізна. Він може вирішити завдання найвищої складності, спромігшись усебічно подивитися на нього. Буває, заходиш до кабінету нашого першого віце-президента зі своєю думкою, а виходиш – із його. Говорю це не для червоного слівця. Як фахівець він дуже багато чого знає й багато чим цікавиться. Дуже важливо, що всі його рішення зважені, а вчинки – передбачувані. Пам’ятаю випадок, коли ми приводили стадіон до вимог Ліги чемпіонів. Потрібно було зробити альтернативну систему енергозабезпечення, в якості пропозицій було кілька варіантів від різних компаній, варіювалася вартість. У результаті вольовим рішенням Віталій Сівков зупинився на одному з них, за дуже прийнятну суму, який успішно працює ось уже кілька років. Коли виникає проблема, кожен із керівників підрозділів клубу знає до кого звертатися. Одного разу перед матчем випав сніг, прибирати не встигали. За дві години своїми силами зібрати на стадіоні 150 двірників було практично нереально, але коли я звернувся до нашого першого віце-президента, проблему було вирішено.

Олексій Семененко, прес-аташе ФК «Динамо»:

- Зараз уже не згадаю, в якій компанії й із якого випадку це було сказано Ігорем Суркісом, але почуте і струнки в душі зачепило, і вузлик у пам’яті зав’язало: «Віталій Сівков – немов той атлант, на міцних та надійних руках якого перебуває фундамент нашого клубу. Він – моя надійна опора». Такі слова президента клубу про свого найближчого помічника, погодьтеся, дорогого варті.

Кілька років тому, ведучи церемонію нагородження динамівців золотими медалями чемпіонів України та представляючи слідом за гравцями та тренерами команди керівний склад, я назвав Віталія Сівкова «першим віце-президентом», хоча на той період у нашому клубі посади першого «віце» не було – паритетно працювало кілька віце-президентів. Обмовка виявилася «за Фрейдом» – незабаром Віталій Семенович отримав статус саме першого віце-президента, хоча на той момент Сівков, пам’ятаю, зніяковів та, зовсім не лукавлячи, докорив мені.

Так часто буває: працюють люди багато років в одному колективі й… нічого один про одного не знають. Віталія Сівкова знаю ще із середини вісімдесятих (деталі опускаю – не в них справа). Вісімнадцять останніх років працюємо з ним, що називається, пліч-о-пліч. Але ось по-справжньому відкрив його для себе відносно нещодавно – коли на прохання однієї популярної газети інтерв’ював його. Те, що дізнався, буквально приголомшило мене – виявилось, що ця людина ще в радянські часи в дуже молодому віці, без «руки» та «лапи» (хлопець із простої сім’ї), виключно в силу своїх здібностей спромігся зробити блискучу кар’єру. Він керував найбільшими інституціями, вирішував питання державного масштабу.

А ще під час тих бесід я відкрив для себе Віталія Семеновича як людину добру, сімейну й сентиментальну. Приміром, його слова про щастя спілкування з маленьким онуком у мене досі у вухах. Підкорило не стільки те, що було сказано, скільки як це було вимовлено.

Євген Котельников, директор департаменту футболу ФК «Динамо»:


- У Віталія Семеновича є рідкісна якість. Іноді, коли до нього заходиш із якимось питанням, він швидко розуміє його суть й абсолютно спокійно дає свій шлях рішення. Він, як керівник, знає свою справу. Мене весь час дивує, як він дохідливо й, найголовніше, правильно викладає свою позицію. Адже, приміром, на якесь питання можна відповісти коротко: «Немає грошей». А він абсолютно логічно підведе, що ця проблема не першочергова, її можна вирішити трохи пізніше. І так переконує людину, що вона стає повністю задоволеною його відповіддю й у хорошому настрої залишаючи його кабінет продовжує роботу. За роки в «Динамо» мені чи не щодня доводилося вирішувати з Віталієм Сівковим різні питання, і практично в усіх з них, як показав час, було знайдено оптимальне рішення. Він має величезний управлінський досвід, глибоке знання економічної складової. У «Динамо» за цей напрям можна бути спокійним.

Наталія Примак, головний економіст ФК «Динамо»:

- Наш ювіляр – не звичайна людина, а Особистість, гідна наслідування. Мене Віталій Семенович завжди вражає своєю високою самоорганізованістю, здатністю зрозуміти суть проблеми і запропонувати шляхи її вирішення. Його потужний потенціал спрямований на забезпечення фінансової стабільності клубу. Це мудрий керівник, який не терпить лукавства й неуцтва. Своїм життєвим досвідом і знаннями він завжди щедро ділиться. За зовнішньою стриманістю й суворістю ховається чуйне серце людини, яка багато пережила й розуміє людей, які оточують його. В день красивого ювілею хочеться побажати Віталію Семеновичу, щоб кожна хвилина життя приносила радість та натхнення.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер