Вітаємо зі Всесвітнім днем футболу!

Вітаємо зі Всесвітнім днем футболу!

Щороку 10 грудня за ініціативи ООН відзначається Всесвітній день футболу (World Football Day). У багатьох країнах світу футбол є найпопулярнішим видом спорту. Для багатьох країн футбол є частиною національної культури, а для мільйонів людей цей вид спорту став стилем життя.

Точну дату, коли люди винайшли гру в футбол, не може назвати ніхто. Перші згадки про гру ногами у м’яч датуються ще другим тисячоліттям до нашої ери. Прийнято вважати, що у сучасному вигляді футбол започаткували британці. А перші офіційні правила гри з’явилися лише у 19 сторіччі, з тих пір футбол став професійним видом спорту. На сьогоднішній день за даними Міжнародної федерації футболу FIFA у світі зареєстровано понад 100 тисяч професійних футболістів. Втім, у багато разів більше людей та команд грають у футбол без професійного статусу. За даними тієї ж ФІФА на початок тисячоліття у футбол грали близько 250 мільйонів людей.

День футболу покликаний не лише пропагувати здоровий спосіб життя, а і об’єднувати спортсменів та вболівальників, відданих цьому виду спорту.

У цей день ми приєднуємося до привітань усім шанувальникам «короля спорту» зі Всесвітнім днем ​​футболу!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер