Віторіну АНТУНЕШ – гравець ФК «Динамо» (Київ)!

Віторіну АНТУНЕШ – гравець ФК «Динамо» (Київ)!

Тепер саме час ближче познайомитися з новачком «біло-синіх».

Із юних років у футбольному таланті Віторіну Габріеля Пашеку Антунеша мало хто сумнівався. А ось на те, щоб його підтвердити та в підсумку підписати в лютому 2015 року взаємовигідну угоду з київським «Динамо», у португальського захисника пішли роки, проведені в кількох європейських клубах.

Вражаючий початок

Антунеш, який отримав від своїх батьків ім'я Віторіну (в перекладі з португальської – «переможець»), народився 1 квітня 1987 року в містечку Фреамунде, розташованому на півночі Португалії.

Уже з дев'яти років хлопчик почав займатися футболом у місцевому спортивному клубі з однойменною назвою, а в 19 років був запрошений до головного клубу місцевого муніципального утворення «Пасуш де Феррейра».

У свій перший сезон у вищому дивізіоні португальського чемпіонату юний гравець провів 23 матчі, а команда, посівши 6-е місце, пробилася до Кубка УЄФА. Окрім цього, Антунеш узяв участь у всіх матчах команди Португалії в 2007-му році на чемпіонаті світу U-20 у Канаді, забивши гол у матчі групового етапу у ворота Мексики.

5 червня того ж року, в 20-річному віці, Віторіну дебютував у національній збірній країни, вийшовши на заміну замість Паулу Феррейри в товариському матчі з Кувейтом.

В наступному сезоні запрошення до італійської «Роми» сприймалося всіма в Португалії, як підтвердження того, що на небосхилі засяяла нова футбольна зірочка.

Тріумфальний дебют у вічному місті й забуття...

Перший офіційний матч за римських «вовків» у Антунеша, який отримав у команді Лучано Спалетті 15-й номер, вийшов феєричним. 20-річний новачок блискуче проявив себе 12 грудня 2007 року в домашній грі групового етапу Ліги чемпіонів проти англійського «Манчестер Юнайтед» та був визнаний найкращим гравцем зустрічі за підсумками опитування, проведеного на клубному сайті римлян.

20 січня 2008 року Антунеш дебютував у італійській Серії А в поєдинку проти «Катанії». Проти цього ж клубу він зіграв і в півфіналі Кубка Італії, але загалом у весняній частині сезону 2007/2008 більше практично не виступав, програвши конкуренцію за місце у складі італійським збірниками Марко Кассетті та Максу Тонетто.

Наступну італійську першість португалець як орендований гравець уже розпочав у складі «Лечче», після чого продовжив подорожувати різними клубами, таких як «Лейшоєш», «Ліворно» та «Паніоніос».

Перед початком сезону 2012/13 Антунеш повернувся на батьківщину, де підписав трирічний контракт із рідним «Пасуш де Феррейра». Здавалося, коло замкнулося, але все змінив черговий орендний вояж, цього разу до іспанської «Малаги».

Новий злет

Саме в «Малазі» розпочався крутий віраж угору в кар'єрі Антунеша. Команда під керівництвом Мануеля Пеллегріні рвалася до європейських висот, і новачок, обравши собі 25-й ігровий номер, що називається, одразу прийшовся до двору. У весняній частині сезону 2012/13 Віторіну взяв участь у 11 матчах Примери та провів усі чотири поєдинки плей-оф Ліги чемпіонів, включаючи доволі драматичний матч чвертьфіналу проти дортмундської «Борусії», в якому його команда, пропустивши два голи в компенсований час, програла 3:2 та подарувала німецькому клубу путівку до півфіналу.

У наступному чемпіонаті Іспанії Антунеш став незамінним лівим захисником «Малаги» у складі команди Бернда Шустера, провівши загалом 36 матчів. Найважливішим для футболіста став і факт повернення після більш ніж п'ятирічної перерви до лав збірної Португалії.

У поточному сезоні Примери португалець відіграв 15 ігор, забивши один гол. Захисник знову опинився у трансферних списках відомих європейських клубів, зокрема лондонського «Арсенала», головний тренер якого, Арсен Венгер, почав шукати заміну Начо Монреалю.

Але вже доволі досвідчений Віторіну Антунеш обрав у підсумку київське «Динамо», клуб, із яким він мріє підкорити ще не одну футбольну висоту, давши привід уболівальникам нашого клубу сподіватися, що майстерність новачка, подібно хорошому вину, з роками стала ще більш багатограною!

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер