Віторіну АНТУНЕШ: «Вірю, що в цьому році ми станемо чемпіонами»

Віторіну АНТУНЕШ: «Вірю, що в цьому році ми станемо чемпіонами»

- Я дуже радий стати частиною команди «Динамо» (Київ)! Сподіваюся, що своєю роботою та майстерністю на полі я доведу, що заслуговую надану мені довіру керівництва клубу та головного тренера. Вірю, що в цьому році ми станемо чемпіонами.

- Що ви знали про київське «Динамо» до переходу?

- Я давно знав, що київське «Динамо» славиться своїми майстрами, цей клуб виховав дуже багато відомих футболістів, за виступами яких я стежив. Сподіваюся, що в цьому році вже разом ми доведемо, що також зможемо виграти великі титули.

- Чи знайомі ви особисто з вашим співвітчизником Мігелем Велозу? Чи зверталися до нього за порадою перед прийняттям рішення про перехід?

- Так. Ми з Мігелем знайомі ще з часів спільного виступу за молодіжну збірну Португалії. Потім ми грали разом і за національну команду. Мігель багато розповідав мені про Україну, про Київ, переконав мене, що тут чудові люди, хороші умови для життя та роботи.

- Те, що «Динамо» найближчим часом буде тренуватися в Марбельї, неподалік від Малаги, де ви останнім часом виступали та жили, допоможе вам швидше адаптуватися в команді? Принаймні, з акліматизацією проблем не буде?

- З одного боку, близькість Марбельї до Малаги справді зробить комфортною мою адаптацію. Але це – не головне. Моє головне бажання – якомога швидше адаптуватися в колективі, знайти нових друзів у команді. Тому, що мені дійсно в цьому дуже допоможе, – це те, що в «Динамо» грає мій співвітчизник та товариш Мігель Велозу.

- Із чого почалося ваше захоплення футболом? Хто та людина, яка привела вас свого часу до академії «Фреамунде»?

- Я з дитинства цікавився футболом. Ті успіхи, яких я досяг, прийшли до мене завдяки тому, що я дуже люблю футбол. Із самого раннього віку в мене з'явилася ідея, зародилося бажання стати футболістом, тому якусь певну людину, яка би привела мене до футболу, не можу назвати. Моя любов до футболу спрямувала мене на цей шлях.

- Із ким ви уклали ваш перший професійний контракт?

- Із «Фреамунде», академію якого я закінчив.

- Ви дебютували в Лізі чемпіонів у доволі ранньому віці, при цьому провели повний матч за «Рому» проти МЮ, й за підсумками голосування вболівальників на офіційному сайті «вовків» були визнані найкращим гравцем цього матчу. Можете згадати емоції від свого дебюту?

- Звичайно, дебютувати в Лізі чемпіонів було для мене великою радістю. Той факт, що мене ще й визнали найкращим футболістом на полі, безумовно, став поштовхом для розвитку моєї подальшої кар'єри.

- Найуспішнішим у ЛЧ був ваш виступ за «Малагу», коли ви разом із «анчоусами» дійшли до чвертьфіналу й лише в компенсований час поступилися дортмундській «Борусії». Це стало, мабуть, безцінним досвідом для вас?

- Звичайно, ті матчі подарували безцінний досвід як мені, так і моїм товаришам по команді. Думаю, що він знадобиться мені в майбутньому, під час виступів за київське «Динамо». Адже ми хочемо добре виступити в єврокубках, а для початку – досягти перемоги вже в найближчому протистоянні з «Генгамом».

- Хто посприяв вашому поверненню до «Пасуш де Феррейра», з якого ви перейшли до «Роми»?

- У «Ромі» склалася така ситуація, що мені довелося грати за інші команди на правах оренди. У мене не складалися стосунки з тренерами, й я прийняв рішення повернутися до «Пасуш де Феррейра». Але все це вже в минулому. Зараз мої думки лише про «Динамо». Я буду старанно працювати, щоб допомогти київському «Динамо» виграти чемпіонство та пробитися до Ліги чемпіонів.

- У вашому послужному списку поки лише виграш Кубка Італії. Однією з головних причин переходу до «Динамо», мабуть, стало бажання завоювати якомога більше трофеїв?

- Звичайно, ми будемо ставити перед собою мету виграти чемпіонат та завоювати право брати участь у Лізі чемпіонів. «Динамо» (Київ) – це великий клуб, тому чим більше трофеїв ми завоюємо, тим краще.

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер